Ben je van plan om binnenkort te gourmetten? Dan koop je vaak veel te veel of je komt er tijdens het gourmetten achter dat je eigenlijk van alles vergeten bent. Daarom maakten wij een lijstje voor je zodat je alles meteen op je boodschappenbriefje kunt zetten.
Continue reading “Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten”Categorie: Pasen
Vijf lekkerste en gezondste dipsausjes voor bij de nachos
In het weekend snoep ik ‘s avonds op de bank graag wat nacho’s en ook een zomerse dag vind ik het erg lekker om wat nacho’s op tafel te zetten met lekkere dipsausjes. Nu kun je de sausjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt, maar vaak zit er veel suiker in die dipsausjes. Daarom de vijf lekkerste en gezondste dipsausjes op een rij.
Continue reading “Vijf lekkerste en gezondste dipsausjes voor bij de nachos”Panna cotta in een glaasje, een feestelijk recept
Panna Cotta vind ik een van de feestrecepten die je eens geprobeerd moet hebben. Of het nu is met kerst is, een verjaardag of gewoon als geweldige afsluiting van diner. Maar eigenlijk wil je dit heerlijke Italiaans dessert op elk moment van de dag kunnen eten.
Continue reading “Panna cotta in een glaasje, een feestelijk recept”Zelf limoncello maken met een simpel recept
Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, alcohol, water en suiker. Het wordt meestal na het eten als digestief gedronken en wordt gekoeld geserveerd. Het alcoholische drankje wordt voornamelijk geproduceerd in de regio Campanië, in het zuiden van Italië, en op het eiland Capri.
Continue reading “Zelf limoncello maken met een simpel recept”Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes. Hoe maak je het?
Saltimbocca is echt een klassieke manier om kalfsschnitzels uit de Italiaanse keuken te bereiden. Je pakt het vlees in met rauwe ham en wat salie. Erg lekker met een lekkere salade, wat brood of gebakken aardappels. Voor echt goed kalfsvlees kun je het beste naar de slager gaan.
Continue reading “Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes. Hoe maak je het?”Hoe maak je groene peperroomsaus
Groene peperroomsaus is ontzettend lekker bij gebraden rundvlees, maar ook over biefstuk, steak, varkenshaas, beenham, en vele andere soorten vlees. Zelfs met kipfilet is het ontzettend lekker.
Continue reading “Hoe maak je groene peperroomsaus”Restjes? Van een kaasplankje maak je en kaasfondue
Was er na het kerstdiner of op die verjaardag toch minder ruimte over voor het kaasplankje dan je van tevoren had ingeschat? Binnen no-time verander je de restjes van het kaasplankje in kaasfondue.
Continue reading “Restjes? Van een kaasplankje maak je en kaasfondue”Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk
Heb je een keer Brioche gehad, dan wil je ze zeker vaker eten. Brioche is een zoet, zacht, witbrood dat van origine uit Frankrijk komt. Door de textuur lijkt brioche op een combinatie van een cake en een brood. De broodjes worden vaak besmeerd met jam of chocoladepasta. Maar ook met een kipburger of bij eggs benedict is het erg lekker.
Continue reading “Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk”Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept
Zuurdesembrood maken is een kwestie van geduld hebben. Zeker als je hem voor de eerste keer maakt. Voor dit brood heb je namelijk een starter of een moederdeeg nodig. Nu hoor ik je denken. Moederdeeg? Kun je dat in de winkel krijgen? Een moederdeeg is een starter. En dat duurt een paar dagen.
Continue reading “Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept”Appel cranberry kerststol of paasstol
Ben je de ‘gewone’ stol met spijs, rozijnen en noten een beetje zat, dan is deze appel cranberry kerststol echt iets om te proberen. Als je hem zelf bakt is het niet alleen lekkerder, maar ook frisser. Een recept van Laura Kieft van Laura’s Bakery.
Continue reading “Appel cranberry kerststol of paasstol”