Formule 1 (en dus ook Max Verstappen) niet meer bij Ziggo

Formule 1

Formule 1 fans, die nu via Ziggo kiijken, zullen in 2022 de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton moeten missen op dat kanaal. Ziggo Sport raakt vanaf volgend jaar de uitzendrechten van de Formule 1 kwijt. Dat bevestigt Ziggo.  Het betekent een enorme aderlating voor de zender, die tijdens de start van het raceseizoen nog ruim 2,8 miljoen kijkers trok op zijn kanalen.

formule 1

Hoge tarieven

De tarieven zouden de afgelopen negen jaar zo sterk zijn gestegen dat het voor Ziggo Sport niet langer mogelijk is om de Formule 1 te behouden. Vanaf maart volgend jaar verhuist de belangrijkste autosportklasse naar een andere zender. De rechten zouden naar de Scandinavische Nordic Entertainment Group gaan, dat zo’n 30 miljoen euro wil neerleggen. De woordvoerder van Ziggo Sport kon dat niet bevestigen.

De impact voor de kijker is nog onduidelijk. Nordic Entertainment Group heeft momenteel geen betaalzender in Nederland, waar fans straks kunnen kijken. Het Scandinavische bedrijf zou een eigen televisiekanaal kunnen beginnen in ons land, maar zou de beelden – net als bij de Champions League – ook kunnen verkopen aan een bestaande zender die hiervoor het diepst in de buidel tast.

Formule 1

De Formule 1 is dankzij de verrichtingen van Max Verstappen een kijkcijferhit voor Ziggo Sport. Eind maart keken zo’n 2 miljoen mensen naar de openingsrace in Bahrein. De zender laat alles van de autosport rechtstreeks zien, ook de vrije trainingen en de kwalificaties op vrijdag en zaterdag. Vanuit de studio is Rob Kamphues de vaste presentator met oud-coureur Robert Doornbos als analist. Olav Mol is al vele jaren de vaste commentator. Jack Plooij is de zogeheten ‘pitsreporter’.

Lees ook  Woningmarkt oververhit. Ook buiten Randstad

Volgens sportmarketeer Chris Woerts, die het nieuws over de uitzendrechten maandagavond al naar buiten bracht via Veronica Inside, heeft het Scandinavische bedrijf nog veel grotere plannen.  ,,Ze willen veel meer dan Formule 1. Darts, maar ook Premier League. Die rechten komen volgend jaar vrij. Daar azen ze ook op.”