Frittata met asperge en tomaat

Een gemakkelijk en gezond ontbijtje tover je zo op tafel met deze asperge-tomaat frittata. Je kunt ze warm eten, maar ook koud uit je lunchtrommel is hij erg lekker.  Experimenteer vooral lekker met groente en kruiden. Dit is een van mijn favorieten.  Heb je liever een muffin? Dan gooi je dezelfde ingrediënten gewoon in een muffinvorm. 

Ingrediënten

  • Zes eieren
  • Optioneel: een halve theelepel zout
  • Een kwart theelepel zwarte peper
  • 100 gram asperges ( dat zijn er ongeveer 5)
  • Een eetlepel olijfolie
  • Twee gesnipperde sjalotten of uien
  • Een rode paprika in blokjes
  • Een handje bladspinazie
  • Gehalveerde kerstomaatjes (zoveel je maar wilt)
Frittata

Bereiding

  • Zet de oven aan op 180 graden 
  • Vet een kleine vierkante bakvorm in met wat olie
  • Klop de eieren in een kom en doe er wat zout en peper bij
  • Pak de asperges en snijd de uiteinden eraf. Snijd de rest in stukje van een centimeter of 2
  • Verwarm een koekenpan en doe er wat olie in
  • Voeg de ui en paprika toe en roerbak dit een minuut of vijf. Doe dan de stukjes asperge en de spinazie erbij en bak alles nog een paar minuten
  • Giet alles in de ovenschaal en verdeel het een beetje. Giet dan de eieren erbij en bak alles ongeveer 25 minuten. Je frittata is klaar als hij goudgeel is en gaar
  • Snijd je frittata in stukjes . Wil je wat bewaren? Doe het dan in een luchtdicht bakje in de koelkast. Je kunt het maximaal 4 dagen bewaren
Lees ook  Franse ratatouille