In Italië zijn ze er gek op: frittata. Het lijkt wel wat op onze boerenomelet, maar de variant is dikker en meer gevuld.
Ingrediënten voor twee personen
- Twee kleine aardappels
- Een halve courgette
- Twee eetlepels olie om in te bakken
- Twee eieren
- Zout en peper naar smaak
- 50 gram geraspte kaas
- 30 gram feta
- Een fijngesneden eetlepels groene kruiden

Bereiding
- Snijd de aardappels en de courgette zo dun mogelijke plakjes. Dit kun je ook heel handig doen met een kaasschaaf
- Vet de koekenpan in met 2 eetlepels olie.
- Verdeel de aardappel en de courgette dakpansgewijs over de pan
- Zet de pan op het vuur en verwarm op een laag vuur tien minuten met het deksel op de pan
- Klop twee eieren los met wat zout en peper en giet dit over de aardappel en courgette
- Verdeel de geraspte kaas erover en gaar de frittata nog tien minuten rustig door met het deksel op de pan
- Doe de frittata op een bord en verkruimel de feta over het gerecht
- Garneer het met wat groene kruiden