Frittata met courgette en feta

Categories Alle recepten, GroentePosted on
frittata

In Italië zijn ze er gek op: frittata. Het lijkt wel wat op onze boerenomelet, maar de variant is dikker en meer gevuld. 

Frittata

Een frittata is een Italiaans gerecht dat lijkt op een omelet of een hartige taart. Het wordt bereid door eieren te mengen met verschillende ingrediënten, zoals groenten, kaas, vlees en kruiden, en dit mengsel te bakken in een koekenpan of in de oven. Het resultaat is een stevige en smakelijke schotel die zowel warm als koud kan worden geserveerd.

Ingrediënten voor twee personen

  • Twee kleine aardappels
  • Een halve courgette
  • Twee eetlepels olie om in te bakken
  • Twee eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram geraspte kaas
  • 30 gram feta
  • Een fijngesneden eetlepels groene kruiden
Frittata

Bereiding

  • Snijd de aardappels en de courgette zo dun mogelijke plakjes. Dit kun je ook heel handig doen met een kaasschaaf
  • Vet de koekenpan in met 2 eetlepels olie.
  • Verdeel de aardappel en de courgette dakpansgewijs over de pan
  • Zet de pan op het vuur en verwarm op een laag vuur tien minuten met het deksel op de pan
  • Klop twee eieren los met wat zout en peper en giet dit over de aardappel en courgette
  • Verdeel de geraspte kaas erover en gaar de frittata nog tien minuten rustig door met het deksel op de pan
  • Doe de frittata op een bord en verkruimel de feta over het gerecht
  • Garneer het met wat groene kruiden

Andere frittata recepten

Lees ook  Egel van peer en druiven