Frittata met courgette en feta

frittata

In Italië zijn ze er gek op: frittata. Het lijkt wel wat op onze boerenomelet, maar de variant is dikker en meer gevuld. 

Ingrediënten voor twee personen

  • Twee kleine aardappels
  • Een halve courgette
  • Twee eetlepels olie om in te bakken
  • Twee eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram geraspte kaas
  • 30 gram feta
  • Een fijngesneden eetlepels groene kruiden
Frittata

Bereiding

  • Snijd de aardappels en de courgette zo dun mogelijke plakjes. Dit kun je ook heel handig doen met een kaasschaaf
  • Vet de koekenpan in met 2 eetlepels olie.
  • Verdeel de aardappel en de courgette dakpansgewijs over de pan
  • Zet de pan op het vuur en verwarm op een laag vuur tien minuten met het deksel op de pan
  • Klop twee eieren los met wat zout en peper en giet dit over de aardappel en courgette
  • Verdeel de geraspte kaas erover en gaar de frittata nog tien minuten rustig door met het deksel op de pan
  • Doe de frittata op een bord en verkruimel de feta over het gerecht
  • Garneer het met wat groene kruiden