Gazpacho. Een recept zonder pakjes en zakjes

gazpacho

Heerlijk bij warm weer, maar ook op een nazomerse avond. Deze gazpacho of soep is eigenlijk altijd erg lekker. En het leuke is dat dit recept zonder pakjes en zakjes is.

Ingrediënten gazpacho

  • 1 kilo rijpe trostomaten
  • 4 oude witte boterhammen
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie ( extra vergine)
  • zout
  • peper
gazpacho

Hoe maak je het?

  • Haal de korsten van 2 stukjes brood en laat het brood tien minuten weken in een beetje water
  • Schil de komkommer en snijd de paprika
  • Haal een deel van de komkommer en de paprika erbij weg. Dit kun je gebruiken voor de garnering
  • Snijd de paprika, komkommer en de tomaten in grove stukken en doe alles in de blender
  • Voeg het geweekte brood, 1 uitgeperste knoflookteen, de balsamicoazijn en de olijfolie toe en pureer alles
  • Proef even en voeg eventueel wat peper of zout toe
  • Zet het minstens 2 uren in de koelkast zodat het lekker koud is

Croutons

Nu vroeg je je vast af waarom je brood overhield. Van het overgebleven witbrood maken we croutons.

  • verwijder de korst van het brood en snijd het brood in kleine dobbelsteentjes
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan
  • Plet de overgebleven knoflook en gooi dit in de pan met olie
  • Doe de blokjes brood in de pan en bak het goudbruin
  • Laat je dobbelsteentjes uitlekken op een stukje keukenrol

Na een uurtje of twee kun je je soep opdienen. Ik vind het leuk om het in kleine glaasjes of potjes op te dienen. De soep garneer ik nog met wat overgebleven komkommer en paprika.

€27,50
€33,99
Op voorraad
Bol.com
Lees ook  Romige preisoep