Tupperware stopt. Ook einde tupperwareparty’s

Categories KookgadgetsPosted on

Het befaamde Tupperware stopt met de directe verkoop in Nederland. Met ingang van maart 2021 komt een einde aan de beroemde tupperwareparty’s.

Al decennialang jaar verkoopt Tupperware in Nederland. Maar dat is voorbij. “Na veel beraadslaging, overleg en onderzoek heeft Tupperware Brands de moeilijke beslissing genomen om de directe verkoopactiviteiten in Nederland stop te zetten”, meldt Tupperware Nederland op Facebook. Het bedrijf wil zich richten ‘op herstel’ van de basisactiviteiten en groei op de lange termijn op wereldniveau.

Tupperware

Niet levensvatbaar op lange termijn

Tupperware ziet een daling van verkopen in Nederland en het denkt ook niet dat het in de toekomst beter gaat. “De beslissing om te stoppen in Nederland is genomen op basis van marktanalyses met betrekking tot de levensvatbaarheid op lange termijn in Nederland”, zegt Tupperware in een mail.

“Wij volgen voortdurend de regionale markttrends, waaronder de verwachtingen van onze klanten, het groeipotentieel van onze producten en de interesse in ons bedrijfsmodel. Uit al deze factoren en gebaseerd op marktanalyses bleek dat we dalingen vaststelden”, zegt Tupperware verder in de mail.

Op de Nederlandse site worden klanten al doorverwezen naar de Belgische en Duitse websites van het bedrijf.

Lees ook  Energie besparen? Hoeveel stroom verbruikt een slowcooker?