Gefrituurde groene pepers

Deze gefrituurde groene pepers passen prima op je schaal met tapas. Een heerlijke Spaanse ervaring waar je van kunt eten met familie of vrienden. Serveer ze op een mooi bord. Dit moet genoeg zijn voor vier tot zes personen.

Ingrediënten groene pepers

  • olijfolie om in te frituren
  • 250 gram zoete of scherpe Spaanse pepers
  • zeezout
gefrituurde spaanse pepers

Bereiding

  • Doe een flinke laag olijfolie in je pan. Deze pan moet wel een dikke bodem hebben. Ongeveer 7,5 centimeter is goed genoeg. De olie moet goed heet worden, namelijk 190 graden. Wees dus voorzichtig. Om te testen of je olie heet genoeg is, kun je er een brokje brood in doen. Wordt het brood binnen 30 seconden bruin dan is je olie warm genoeg.
  • Spoel je pepers af onder de kraan en wrijf ze droog met wat keukenpapier. Bak ze een seconde of 20 in de hete olie. Zodra de schil felgroen wordt of wanneer er blaren op komen, schep je ze met een schuimspaan uit de olie
  • Laat ze daarna goed uitlekken op keukenpapier
  • Bestrooi ze met zout en dien ze meteen op
Lees ook  Asperges met beenham en gepocheerd ei