De Coquille, ook wel sint-jakobsschelp genoemd, is een zeer smakelijk schelpdier dat veel vlees bezit. Je kunt ze op alle manieren bereiden; bakken, grillen, stoven. Goede verse coquilles zijn zelfs rauw te eten. Wij legden ze op de grill.
Ingrediënten
- 16 verse coquilles
- drie eetlepels olijfolie
- 150 gram zeekraal
- een sjalot
- zout
- versgemalen zwarte peper

Bereiding
- Dep je coquilles droog met een stukje keukenpapier
- Bestrijk ze daarna met olie
- Was de zeekraal en breek een stukje af van de stugge onderkant
- Pel de sjalot en snipper hem in kleine stukjes
- Doe twee eetlepels olijfolie in je koekenpan en fruit de sjalot ongeveer 2 minuten
- Doe de zeekraal in de pan en bak dit twee minuten mee
- Breng het royaal op smaak met peper
- Verhit je grillpan en gril de coquilles ongeveer 1 minuut per kant tot je mooie streepjes ziet van je pan. Zijn ze glazig van binnen dan zijn ze klaar. Bestrooi ze eventueel met wat zout en peper en serveer ze met de zeekraal

Coninx Grillpan – Grillpan – Premium Grillpan – Afneembare Handgreep – Steakpan – Gas Inductie Elektronische Kookplaat – Grijs – 28 CM
€35,95
Bol.com

GreenChef Diamond Inductie Grillpan - Ø28 cm - keramisch - PFAS-vrij
€35,00
Bol.com