Gehaktbrood met hele eieren

Bij een vriendin at ik laatst gehaktbrood. Niets bijzonders zou je zeggen. Wij eten thuis regelmatig gehaktbrood maar met een heel ei in het midden had ik nog nooit geprobeerd. Gelukkig wilde ze haar recept graag met mij, maar ook met jou delen. 

Ingrediënten

  • Zes eieren
  • Drie stukken witbrood zonder korst
  • Twee uien
  • Een kilo half-om-halfgehakt of rundergehakt
  • Ongeveer 30 gram fijngesneden peterselie
  • Twee eetlepels mosterdzaad
  • Twee eetlepels mosterd
  • 100 gram katenspek maar ander spek of bacon is ook erg lekker

Je hebt een lage ovenschaal nodig. Een cakeblik werkt ook prima. Doe er wel bakpapier in!

gehaktbrood

Bereiding

  • Kook vier eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken met koud water en pel ze
  • Verwarm je oven voor op 200 graden
  • Week je brood in melk. Verwijder wel de korst
  • Rasp of snijd de uien. Het liefst een beetje grof
  • Knijp je brood uit en meng het met het gehakt en de twee ongekookte eieren
  • Doe de ui, peterselie, mosterdzaad en de mosterd erbij en meng alles goed.
  • Breng je gehakt eventueel op smaak met wat peper en zout
  • Kneed je gehakt goed. Plet dan je gehakt en leg de eieren op een rijtje in het midden van je gehaktflap
  • Vouw het gehakt eromheen tot het de vorm van een brood heeft ( zie foto boven deze tekst)
  • Leg de spek op het brood en doe alles in een ovenschaal
  • Zet de schaal in het midden van de oven die op 200 graden staat. Na een uurtje moet je gehaktbrood gaar zijn
  • Haal de schaal uit de oven, giet het vet af en laat je baksel nog 15 minuten rusten
  • Dit gehaktbrood is erg lekker om warm te eten, maar ook koud is het erg lekker. Zelfs de volgende dag!
Lees ook  Glutenvrije oliebollen