Gellak verwijderen. Hoe doe je dat?

Categories NieuwsPosted on

Met gellak zien je handen er altijd keurig verzorgd uit, maar wat als je even niet naar een nagelstyliste kunt? Hoe haal je gelpolish van je nagels?

Gelnagels

Of je zelf op een makkelijke manier je gelnagels kunt verwijderen, hangt vooral af van welk merk of product er op jouw nagels werd gebruikt. Het allereerste wat ik dan ook zou aanraden is om je eigen nagelstyliste even te vragen. Zij kan jou immers het best bijstaan met hoe je jouw nagels juist aanpakt.

Vijlen

Een tweede tip is om je nagels goed kort te vijlen met een kartonnen vijl. Ga vooral niet knippen, want dan is de kans groot dat je nagels zullen barsten. Gebruik ook geen metalen vijl. Deze zijn niet echt geschikt om een kunstnagel te vijlen én er ontstaat veel sneller hittevorming bij het vijlen. Een kartonnen vijl is dus de methode.

Uitgroei

Kan het je niet zoveel schelen dat je nagels een stevige uitgroei hebben. Weet dan dat ze door die uitgroei ook extra kwetsbaar worden. Hoe groter de uitgroei, hoe korter je je nagels zal moeten vijlen. Er ontstaat namelijk een soort van hefboomeffect door het extra gewicht van je nagels eens deze voorbij je vingertoppen groeien. Stoot je dan met je vingers ergens tegen? Dan loop je het risico dat je nagellak door dit hefboomeffect van je nagel gerukt wordt, met alle gevolgen van dien.

Peuter niet met vijl

Wie op het internet naar goede raad zocht om die gellak er weer af te krijgen, zag vast de tip voorbij komen om de toplaag van de gellak met een vijl te verwijderen. Begin daar alsjeblieft niet zelf aan. Het is voor beginnende nagelstylistes al behoorlijk moeilijk om te weten tot waar je mag vijlen, laat staan voor iemand die dit nog nooit gedaan heeft. Je kan door bovenop je nagels te vijlen jezelf behoorlijk bezeren of je nagels zwaar beschadigen. Bovendien zal een volgende set kunstnagels veel minder goed hechten wanneer je nu, door zelf aan de slag te willen gaan, een fout maakt bij het vijlen.

Lees ook  Koude handen? Dit kan de oorzaak zijn
gellak

Wegwerken met nagellak

Heb je je nagels kort gevijld? Dan zit je natuurlijk nog steeds met een behoorlijke uitgroei opgescheept. Die kun je altijd proberen weg te werken met een laagje gewone nagellak. Natuurlijk zal je een kleine bobbel op je nageloppervlak zien waar je nagel overgaat in de gel, maar dat is nog altijd veel minder lelijk dan een stel ver uitgegroeide nagels toch?

Aceton

Wie z’n kunstnagels kost wat kost zelf wil verwijderen, kan daarnaast ook aan de slag met aceton. Bepaalde soorten gellak kunnen afgeweekt worden. Voor je daaraan begint moet je sowieso wel even naar je nagelsalon bellen om te weten wat er op je nagels zit. De ene soort gellak gaat er immers wel af met aceton, de andere niet. Gelnagels vallen bovendien niet te verwijderen met aceton, maar acrylnagels wel.

Acrylnagels afweken

  1. Steek je nagels thuis nooit in een badje met aceton. Je hangt dan de hele tijd boven de acetondampen.
  2. Doordrenk een wattenschijfje met aceton en knip het door, zodat je vier driehoekjes verkrijgt.
  3. Leg 1 driehoekje bovenop je nagel en wikkel je vingertop vervolgens in met aluminiumfolie. Herhaal voor al je vingers.
  4. Laat de aceton 10 à 15 minuten inwerken en haal dan de aluminium en het wattenschijfje van je vinger.
  5. Verwijder de stukjes gellak die makkelijk loskomen, laat de rest nog even zitten. Probeer vooral de gelpolish die nog aan je nagel gehecht is niet los te wrikken of je zal je nagel beschadigen.
  6. Herhaal stap 3 tot 5 tot al je gellak is verwijderd. Je hebt nu tijd genoeg, gebruik deze om in alle rust je gellak te verwijderen.