Gemberkruidcake

gemberkruidcake

Gember heeft een heerlijk verwarmende werking.  Een paar koppen gemberthee en je bent weer helemaal lekker warm van binnen. Dat geldt ook voor deze lekkere gemberkruidcake.

Gember is erg populair in de keuken. Als specerij, drankje maar ook als poeder of wortel. Gember is niet alleen een goede smaakversterker, maar ook een medicijn. Al zijn niet overal bewijzen voor gevonden.

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
  • 2 eetlepels speculaaskruiden of 2 eetlepels koekkruiden
  • ei
  • 100 gram karnemelk
  • 1 eetlepel honing of een eetlepel agavesiroop
  • eetlepels gemberbolletjes op siroop (fijngehakt)
  • 50 gram hazelnoten

Hoe maak je gemberkruidcake?

Zet de oven aan op 180 graden en schep de droge ingrediënten door elkaar in een beslagkom. Klop het ei los met de melk en spatel erdoor tot alles goed gemengd is.

Schep als laatste de honing, gekonfijte gember en hazelnoten erdoor. Giet het beslag in de cakevorm en bak je gembercake in ongeveer 50 minuten gaar.

Laat de cake op een rooster afkoelen en stort hem op een schaal. Snijd de cake in dikke plakken.

Lekker met wat roomkaas of boter.

Lees ook  Goulashsoep zonder pakjes en zakjes