Geuren voor in huis om te ontspannen

Categories HuisPosted on

Probeer eens te ontspannen in een ruimte waar het stinkt. Of te genieten van een maaltijd in een restaurant met een hele vieze geur. Geloof me, dat gaat je niet lukken. Met geurstokjes, geurkaarsjes en diffusers proberen we sommige luchtjes te maskeren. Wil je thuis experimenteren? Dit is wat bepaalde geuren met je doen.

Pepermunt

De geur van pepermunt verbetert je concentratie. Ook zou het je sportprestaties kunnen verbeteren. In een experiment gingen atleten na het opsnuiven van pepermuntolie harder rennen en konden ze meer push-ups doen.

Citrus

Uit onderzoek blijkt dat mensen die computertaken verrichten 12 procent productiever en minder gespannen werken als er goed gekozen planten in de ruimte zijn. Een citrusgeur is bijvoorbeeld goed voor de productiviteit. Het verbetert je prestaties omdat het helpt focussen.

Geuren voor in huis

Rozemarijn

Rozemarijn zou invloed hebben op je stemming. Onderzoekers stelden muizen bloot aan een aantal stressfactoren. Onder die gestreste omstandigheden kregen ze iedere dag rozemarijnthee toegediend, wat een gunstige invloed bleek te hebben op hun stressniveau. Ook zou rozemarijn een gunstige invloed heeft op het langetermijngeheugen. De stoffen in rozemarijn blijken de afbraak van acetylcholine, een chemische stof in de hersencellen die verantwoordelijk is voor het geheugen, te voorkomen. De geur van rozemarijn werkt ook stimulerend. Wanneer je moe bent, kun je van rozemarijn weer energie krijgen.

Andere geuren

  • Wil je wat actiever worden? Gebruik dan mandarijn, eucalyptus of munt in huis
  • Amber, jasmijn en vanille zouden je ontspannen
  • Van lavendel ga je lekkerder slapen. Het is rustgevend en bevorder een goede nachtrust
  • Van de geur van sinaasappel en mandarijn worden we blij.
Lees ook  Overwacht visite? Met deze tips lijkt je huis schoon en netjes