Gevulde appels uit de oven

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, Sinterklaas, ToetjePosted on
gevulde appels

Het recept van vandaag ‘gevulde appeltjes uit de oven’ is heerlijk winters van smaak, gezond en leuk om met je (klein-) kinderen te maken! Het is een prima tussendoortje voor jezelf of voor de kinderen als ze uit school komen maar kan ook als een warm ontbijt met wat Griekse yoghurt of als toetje met een bolletje ijs. 

Ingrediënten gevulde appels

Nodig voor 4 personen:

  • 4 appels
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel gehakte walnoten of andere noten
  • Halve eetlepel honing
gevulde appels

Bereiding gevulde appels

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Was voor 4 personen 4 appels (laat de appels heel) en steek er met een scherp mes of met een appelboor het klokhuis uit. Snij een stukje van de bovenkant en hol de appels een beetje uit. Snij het appelvruchtvlees dat hierbij loskomt in kleine stukjes.
  • Meng de stukjes appel met de rozijnen, kaneel, walnoten en de honing. Zet de appels in een ingevette ovenschaal en vul het klokhuisgat met het rozijnenmengsel.
  • Leg op elke appel een klontje boter. Bak de appels ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Serveer met een bolletje ijs of wat Griekse yoghurt.

Tip: Superlekker met wat kleine blokjes pure chocolade door de vulling.

Lees ook  De beste boeken over het keto dieet