Gevulde courgette met kaas

Categories Alle recepten, GroentePosted on
gevulde courgette

Courgettes bevatten een hoog gehalte aan mineralen en zijn rijk aan kalium. Ook bevatten ze veel vezels, magnesium, vitamine B1 en vitamine B9. Dit helpt de bloeddruk laag te houden. Met dit recept van gevulde courgette maak je van courgettes een snelle, lekkere en vooral gezonde maaltijd.

Wat is de beste manier om courgette te bewaren?

Ongesneden, rauwe courgettes blijven het beste buiten de koelkast houdbaar, en ze behouden zelfs langer hun versheid dan wanneer ze in de koelkast worden bewaard. Als je de courgette al hebt gesneden, kun je deze beter in de koelkast bewaren, zorg ervoor dat je ze goed verpakt in vershoudfolie.

 • Ongesneden courgettes kunnen tot 6 dagen worden bewaard op een koele plaats buiten de koelkast.
 • Gesneden courgettes kunnen in vershoudfolie verpakt tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard.
 • Gebakken courgette, eenmaal afgekoeld, kan ongeveer 2 dagen in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast worden bewaard.

Ingrediënten voor twee personen:

 • 1 grote courgette / of 2 kleine
 • 75 gram couscous
 • Afgestreken theelepel couscouskruiden
 • 2 eieren
 • 200 gram champignons
 • 1 grote rode ui
 • 200 gram geraspte kaas
 • takje peterselie
 • peper en zout
gevulde courgette

Hoe maak je gevulde courgette

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Was de courgette en snij deze in de lengte door. Maak met een lepel de binnenkant hol maar haal niet alles weg, er mag nog best wat courgette overblijven. (Bewaar de restjes in een afgesloten bakje in de koelkast voor later).
 3. Snijd en bak de ui tot deze glazig word en voeg dan de gesneden champignons toe. Bak deze 5 minuten mee.
 4. Giet water wat net van de kook af is over de couscous en laat dit een paar minuten staan. Roer af en toe door met een vork. Giet er extra water overheen als de couscous nog hard is, maar al het water verdampt. Pas op, voeg niet teveel in één keer toe. Kans is dat het dan niet voldoende verdampt en het een nat papje wordt.
 5. Voeg de couscouskruiden, peterselie, en de champignons met ui toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
 6. Laat het mengsel iets afkoelen en voeg de eieren en de helft van te kaas eraan toe. Als het nog te het is zullen de eieren te snel stollen.
 7. Dep de uitgeholde courgette droog met wat keukenpapier en vul deze met een flinke kop erop met het mengsel. In de oven zal het wat slinken. Strooi er de rest van de kaas over en laat het net iets onder het midden van de oven 15-20 minuten bakken.
 8. Met de restjes courgette die over zijn gebleven na het uithollen kun je een heerlijke omelet maken. Snijd het in stukjes, bak het even aan en voeg dan 1 of 2 eieren toe. Zo kan je er de volgende dag ook nog van genieten. Bak eventueel wat extra ui en champignons bij het maken van dit recept. Zo heb je de volgende dag een extra snelle en heerlijke groenteomelet.
Lees ook  Makreelspread of makreelsalade

Andere recepten met courgette