Gluhwein maken. Hoe doe je dat?

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, Oud&Nieuw, SinterklaasPosted on
gluhwein maken

Wanneer het koud buiten is drink ik graag zo af en toe een glaasje gluhwein. Nu kun je dat kant-en-klaar in een fles kopen waarbij je de wijn alleen maar hoeft op te warmen, maar zelf maken is veel lekkerder en ook leuker om te doen. Drink je geen alcohol dan kun je de rode wijn vervangen door 750 milliliter appelsap. Ook handig voor wat oudere kinderen.

Heb je al een tijdje een fles rode wijn liggen die je eigenlijk toch niet zo lekker vindt? Dan kun je er altijd nog gluhwein van maken! Door de kruiden en het fruit kun je je wijn een lekkere twist geven.

Ingrediënten

(Voor ongeveer 6 glazen)

  • Zes kruidnagels
  • Een mandarijn
  • Halve schoongeboende sinaasappel
  • Halve schoongeboende citroen
  • 750 ml rode wijn ( Cabarnet Sauvignon) of appelsap voor de alcoholvrije variant
  • Drie eetlepels suiker
  • Een kaneelstokje
gluhwein

Hoe maak je glühwein?

  • Prik de kruidnagels in de mandarijn
  • Trek met een dunschiller dunne schillen van de sinaasappel en citroen
  • Snijd daarna de vruchten in schijven
  • Schenk de wijn in een pan en voeg 750 milliliter water toe
  • Voeg de mandarijn, citroen- en sinaasappelschillen en schuiven toe
  • Schep de suiker in de pan en gooi ook het kaneelstukje erin
  • Verwarm de inhoud van de pan op een middelhoogvuur. Let op je glühwein mag niet koken
  • Laat daarna de wijn 20 minuten trekken
  • Serveer de glühwein warm in theeglazen of grote mokken

Gluhwein kopen

Wil je toch liever een kant-en-klare kopen. Dit zijn onze favorieten

NrMerk / WinkelInhoudPrijs
1Lidl1 liter€1,59
2Albert Heijn750 ml€1,59
3Hema1 liter€3,50
4Aldi1 liter€1,99
Lees ook  Kerstkrans met pompons of sneeuwballen maken