Glutenvrije bananenbrood met noten

bananenbrood

Met wat iets te rijpen bananen maakte ik heerlijke bananenbrood. Je kunt het als ontbijt nemen met een beetje jam of  een plakje bij de koffie of bij de thee. Heerlijk! Wil je hem zoeter doe er dan wat agavesiroop bij of honing. Een beetje kaneel er door is ook heerlijk.

bananenbrood

Ingrediënten

  • Acht dadels
  • Drie bananen ( hoe rijper hoe zoeter)
  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram noten ( ik gebruik vaak walnoten)
  • Twee eetlepels kaneel

Bereiding

  • Begin met het voorverwarmen van de oven
  • Laat de dadels in lauw water weken. Een half uurtje is genoeg
  • Doe de dadels in de blender samen met de stukjes banaan
  • Doe het amandelmeel in een grote kom en doe je bananenprutje erbij
  • Spatel alles goed door elkaar.
  • Maal je noten fijn en voeg ze samen met je kaneelpoeder bij je beslag
  • Smeer je bakblik in met wat kokosolie of gebruik bakpapier
  • Schenk je mengsel erin en schuif het bakblik in de oven
  • Na een minuut of veertig/vijftig is je brood gaar
  • Laat het even afkoelen

Eet smakelijk!

Facebook Comments

Geef een reactie