Glutenvrije oliebollen

glutenvrije oliebollen

Wanneer je glutenvrij moet eten, kan dat erg lastig zijn. Zo kun je niet zomaar een oliebol van de schaal pakken op oudejaarsdag. Deze oliebollen zijn speciaal voor mensen die glutenvrij moeten eten. Maar eigenlijk zijn ze voor iedereen erg lekker.

Ingrediënten glutenvrije oliebollen

  • 6 gram gedroogde gist
  • 250 ml amandelmelk ( zo maak je amandelmelk)
  • 2 eieren
  • 250 gram kastanjemeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • Zonnebloemolie om in te bakken
glutenvrije oliebollen

Bereiding glutenvrije oliebollen

  • Meng voor het beslag de gist met de helft van de amandelmelk en 1 ei.
  • Voeg het kastanjemeel en de overgebleven beslag-ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Voeg eventueel rozijnen/krenten en/of stukjes appel toe.
  • Dek de beslagkom af en laat een uur rijzen op een tochtvrije plek.
  • Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 175 °C.
  • Schep met een eetlepel bolletjes van het gerezen beslag en laat in de hete olie glijden. Bak circa 5 olieballen in ± 5 minuten goudbruin en gaar. Draai ze om zodra ze aan de onderkant bruin zijn. Let op dat de olie niet te heet is omdat de oliebollen dan te snel bruin worden.
  • Voor appelbeignets: haal de schijven appel door het gerezen beslag, laat uitlekken en in de hete olie glijden. Bak in porties van circa 5 minuten goudbruin. Keer ze zo nu en dan wel even om.
Lees ook  Recept shakshuka