Glutenvrije pepernoten. Het recept

Pepernoten zijn erg lekker. En horen ook zeker bij de maand december.  Maar wist je ook dat je een glutenvrije variant kunt maken? Hier vind je het recept.

Ingrediënten glutenvrije pepernoten

  • 60 gram havermout (Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 40 gram amandelmeel
  • 25 boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden / koekkruiden
  • 2 eetlepels (naar smaak 3) honing of agave siroop
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje bakpoeder
  • snufje zout
  • eventueel 1 theelepel anijspoeder (niet noodzakelijk)
  • eventueel natuurlijke stevia (om het naar smaak zoeter te maken)

Je kunt met de soorten meel variëren bijv. meer amandelmeel en minder havermout, kijk wat je zelf het lekkerst vindt!

Hoe maak je het?

1. Vermaal de havermout tot meel en meng dit samen met het amandelmeel en boekweitmeel.

2. Voeg nu alle andere ingrediënten erbij en meng dit tot een goed beslag. Wil je het wat zoeter voeg dan bijv. nog wat natuurlijkstevia of extra honing toe.

3. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Verdeel het beslag in drie of vier ballen van gelijke grootte. Deze ga je nu een voor een uitrollen en snijd ze dan in groottes van 1 cm. 

4. Draai daarna overal balletjes van en druk ze een beetje plat op de bakplaat met bakpapier.

5. Bak ze voor ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven en dan is deze heerlijk verantwoorde sinterklaas lekkernij klaar!

Lees ook  Paprika smoothie met banaan