Glutenvrije pepernoten. Het recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Keuken, SinterklaasPosted on

Pepernoten zijn erg lekker. En horen ook zeker bij de maand december.  Maar wist je ook dat je een glutenvrije variant kunt maken? Hier vind je het recept.

Ingrediënten glutenvrije pepernoten

  • 60 gram havermout (Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 40 gram amandelmeel
  • 25 boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden / koekkruiden
  • 2 eetlepels (naar smaak 3) honing of agave siroop
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje bakpoeder
  • snufje zout
  • eventueel 1 theelepel anijspoeder (niet noodzakelijk)
  • eventueel natuurlijke stevia (om het naar smaak zoeter te maken)

Je kunt met de soorten meel variëren bijv. meer amandelmeel en minder havermout, kijk wat je zelf het lekkerst vindt!

 

4. Draai daarna overal balletjes van en druk ze een beetje plat op de bakplaat met bakpapier.

5. Bak ze voor ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven en dan is deze heerlijk verantwoorde sinterklaas lekkernij klaar!

Lees ook  Wortelsalade met appel en rozijnen