Golden milk. Recept voor kurkuma latte

Golden milk

Heb jij al eens golden milk gehad? Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een kruid dat vooral in India bekend is. Het is een kruid, dat gewonnen wordt uit de plant ‘Curcuma Longa’. Kurkuma is bijzonder gezond en wordt voornamelijk in de Oosterse keuken gebruikt om meer smaak en kleur aan gerechten te geven. Maar je kunt er ook een heerlijk latte van maken. Kurkuma Latte is glutenvrij en lactosevrij.

Ingrediënten golden milk

  • 400 ml amandelmelk ( zo maak je dat) of een andere plantaardige melksoort
  • Een theelepel kurkuma
  • Een halve theelepel gemalen kaneel
  • Een kwart theelepel versgemalen zwarte peper
  • Een theelepel kokosolie
  • Een eetlepel ahornsiroop

Bereiding

  • Doe de amandelmelk, kurkuma, kaneel en zwarte peper in een steelpan
  • Breng het tot het kookpunt ( niet laten koken!)
  • Laat het daarna tien minuten op laag vuur trekken. Hoe langer je de melk verwarmt, hoe intenser de smaak wordt
  • Zet het fornuis uit en roer met een garde de kokosolie en de ahornsiroop door je melk
  • Schenk de latte door een zeefje in je glazen
  • Geniet van je golden milk

Lees ook: Hoe gezond is kurkuma?

Andere recepten met kurkuma

Lees ook  We eten steeds meer granen. Welke granen zijn?