Goulashsoep zonder pakjes en zakjes

Categories Alle recepten, Keuken, SoepPosted on
goulashsoep

Goulashsoep vind ik echt een soepje voor een echte herfst of winterdag. Lekker maken in een grote ketel die boven een houtvuur hangt. En dan uren laten sudderen, af en toe even roeren en zo nu en dan wat water toevoegen. Een grote ketel en houtvuur heb ik niet. Vandaar dat ik met een grote pan richting mijn gasfornuis ben gegaan. En het eindresultaat is misschien wel net zo lekker.

Ingrediënten

  • 500 gram runderriblappen
  • Een blik tomaten van 400 gram. Vers mag natuurlijk ook
  • Een liter runderbouillon
  • Drie vastkokende aardappels
  • Twee uien
  • Een rode paprika
  • Twee teentjes knoflook
  • Twee afgestreken eetlepels gerookte paprikapoeder
  • Een theelepel kummel
  • Een theelepel komijnpoeder ( in de winkel ook wel djinten genoemd)
  • Een halve theelepel cayennepeper
  • 30 gram roomboter
  • Een volle eetlepel bloem

Bereiding goulahsoep

  • Snipper de ui en de knoflook
  • Doe de boter in de soeppan en fruit de ui in de pan tot de ui wat glazig wordt.
  • Doe op het laatst de uitgeperste knoflook erbij
  • Snijd ondertussen het vlees in kleine blokjes en doe er wat zout en peper op
  • Haal de ui uit de pan en doe het vlees in de pan. Bak het bruin op hoog vuur. Vergeet het niet regelmatig om te scheppen
  • Doe de paprikapoeder, kummel, djinten en cayennepeper in de pan en bak het even mee
  • Schep dan de bloem door je prutje
  • Gooi het blik tomaten erbij en plet ze wat met een pollepel
  • Voeg de hete bouillon toe en kook het geheel
  • Doe de deksel op de pan en laat het anderhalf uur sudderen
  • Snijd de aardappels in blokjes net als de paprika
  • Gooi het in de soep en laat het een half uur meepruttelen
Lees ook  Zelf Gemberkruidcake bakken. Zo moet dat

Eventueel kun je wat zure room door je soep doen bij het opdienen.