Granola is niet alleen een populaire keuze voor het ontbijt, maar ook een voedzaam en knapperig tussendoortje. Of je het nu combineert met yoghurt, melk of als topping over een smoothie bowl, granola past perfect in een gezonde levensstijl. In dit recept laten we je stap voor stap zien hoe je eenvoudig zelf granola maken kunt, helemaal naar jouw smaak. Gezond, lekker én zonder onnodige toevoegingen. Binnen 20 minuten heb je een heerlijke, huisgemaakte granola waar je de hele week van kunt genieten.
Ingredienten
- 150 gram havervlokken
- 100 gram ongezoute en ongebrande cashewnoten (andere noten mogen natuurlijk ook)
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten
- 100 gram cranberry’s
- 1 theelepel kaneel
- 4 eetlepels honing (Optioneel)
- 3 eetlepels zonnebloemolie

Granola maken
- Heel simpel: Gooi alles, behalve de cranberry’s, in een kom en roer het mengsel goed door elkaar.
- Stort het prutje op een met bakpapier beklede bakplaat. En verdeel het wat over de plaat
- Bak de granola ongeveer 15 minuten op 180 graden, schep de granola zo nu en dan even om.
- Wanneer je het uit de oven haalt, zullen de noten nog zacht zijn. Laat daarom alles eerst goed afkoelen voor je het in een pot doet.
- Doe dan de cranberry’s erbij

Tip voor granola
Je kunt eindeloos variëren met dit basisrecept. Voeg bijvoorbeeld kokosrasp, pure chocolade, rozijnen of chiazaad toe voor jouw perfecte granola.