Iedere ochtend begin ik de dag met een kom Griekse yoghurt met wat fruit en wat granola. Natuurlijk is muesli of cruesli ook erg lekker, maar ik schrok enorm toen ik op de verpakking las dat het heel veel suiker bevat. En dus ging ik zelf aan de slag. En het was helemaal niet moeilijk.
Ingredienten
- 150 gram havervlokken
- 100 gram ongezoute en ongebrande cashewnoten (andere noten mogen natuurlijk ook)
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten
- 100 gram cranberry’s
- 1 theelepel kaneel
- 4 eetlepels honing (Optioneel)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Granola maken
- Heel simpel: Gooi alles, behalve de cranberry’s, in een kom en roer het mengsel goed door elkaar.
- Stort het prutje op een met bakpapier beklede bakplaat. En verdeel het wat over de plaat
- Bak de granola ongeveer 15 minuten op 180 graden, schep de granola zo nu en dan even om.
- Wanneer je het uit de oven haalt, zullen de noten nog zacht zijn. Laat daarom alles eerst goed afkoelen voor je het in een pot doet.
- Doe dan de cranberry’s erbij