Griekse kofta in tomatensaus

Gehaktballetjes kun je in veel verschillende varianten maken. Deze Griekse variant staat bij ons regelmatig op tafel. Lekker voor bij een drankje maar ook lekker met wat rijst, pasta of aardappeltjes.

Ingrediënten Kofta

  • 400 gram half-om-half gehakt
  • Een rode gesnipperde ui
  • Een theelepel gedroogde munt
  • Twee geperste knoflookteentjes
  • Halve theelepel komijnpoeder ( djinten)
  • Twee eetlepels (glutenvrije) paneermeel
  • Een snufje kaneel
  • Een ei, losgeklopt
  • Twee eetlepels olijfolie
  • 250 gram gezeefde tomaten
  • Handje verse peterselie
kofta

Bereiding 

  • Kneed het gehakt met de ui, knoflook, komijn, kaneel, munt, paneermeel en het ei
  • Beetje zout en peper erbij voor de smaak
  • Verdeel het mengsel in kleine porties en draai er balletjes van ( 2 x zo groot als een soepballetje)
  • Doe de olijfolie in de koekenpan en bak je gehaktballetjes goudbruin
  • Giet de gezeefde tomaten erbij en verwarm dit op een lage stand. Heb je een deksel? Doe die dan op de pan
  • Is de saus wat te dik, doe er dan een beetje water bij
  • Om het af te maken gooi je er wat peterselie over

 Eet smakelijk!

Lees ook  Boerenkool stamppot