Griekse yoghurt met honing-kaneelwalnoten

Categories Alle recepten, OntbijtPosted on
Griekse yoghurt

Ik begin mijn dag altijd met een kom Griekse yoghurt. De ene keer met zelfgemaakte granola. Een andere keer met banaan en honing. En vandaag at ik mijn kom yoghurt met gekaramelliseerde walnoten om het af te maken deed ik er wat druiven bij.

Wat is Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is een dikke en romige yoghurtvariant die zijn oorsprong vindt in Griekenland. Wat Griekse yoghurt onderscheidt van gewone yoghurt is het proces van het verwijderen van het overtollige vocht, waardoor het een dikkere en stevigere textuur krijgt en een rijkere smaak heef

Ingrediënten 

(voor vier personen)

  • 1 schaaltje met gepelde en grofgehakte walnoten ( ongeveer 120 gram)
  • Anderhalve eetlepel vloeibare honing
  • Een halve theelepel kaneelpoeder
  • Een beker Griekse Yoghurt ( ongeveer 450 gram)
  • 200 gram pitloze druiven
Griekse yoghurt

Bereiding

  • Rooster de walnoten in de koekenpan
  • Schep de honing en kaneel erdoor en bak tot de honing is gekaramelliseerd en aan de noten plakt
  • Schud de noten op het bakpapier en laat afkoelen
  • Schep de yoghurt in 4 kommetjes
  • Hak de noten fijn en gooi ze over je yoghurt samen met wat druiven
Lees ook  Quiche met paddenstoelen en geitenkaas