Hartige taart: broccoli quiche

Een lekkere hartige taart is altijd handig als je eters verwacht, maar ook op een luie zondag. Het maken van deze broccoli quiche is erg leuk om te doen. Daarna zet je hem in de oven. Je zet even je favoriete Netflix serie aan en na driekwartier haal je je taart uit de oven. Even laten afkoelen en smullen maar

Ingrediënten voor het deeg

  • 300 gram bloem ( + wat extra om te bestuiven)
  • een snufje zout
  • 150 gram boter ( in kleine blokjes gesneden)
  • een ei

Ingrediënten voor de vulling

  • 500 gram broccoliroosjes
  • zout
  • 200 gram verse naturel roomkaas
  • drie eieren
  • 200 ml kookroom light
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 2 bosuien in ringen gesneden
  • een teen knoflook (fijngehakt)
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 100 gram 30+ kaas
broccoli quiche

Bereiding broccoli quiche

  • Pak een bakblik van 26 cm doorsnee. Vet die in en bekleed hem met bakpapier
  • Meng de bloem met een halve theelepel zout en maak een kuiltje in het midden
  • Leg de boter rondom en breek het ei in het kuiltje
  • Voeg twee eetlepels lauw water toe en snijd alles met twee messen door elkaar. Je krijgt dan grove kruimels
  • Kneed alles met de hand tot een soepele bal. Rol alles in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast
  • Zet de oven aan op 180 graden wanneer je een hete lucht oven hebt.
  • Blancheer de broccoli ongeveer 2 minuten in ruim water met zout, spoel het met koud water af en laat dan alles goed afkoelen
  • Klop de roomkaas, eieren, kookroom en mozzarella glad
  • Schep er bosui en knoflook door het mengsel en breng het op smaak met zout en peper en nootmuskaat
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ronde lap en bekleed je bakvorm daarmee
  • Verdeel de broccoli over je deeg en schenk het eiermengsel over het deeg
  • Strooi er wat geraspte kaas over
  • Zet de quiche in het midden van de oven. Na 45 minuten is hij goudbruin en is je quiche klaar
Lees ook  Aardbeienmuffins met amandelmeel