Havermoutcake voor ontbijt of lunch

Categories Alle recepten, Bakken, Keuken, OntbijtPosted on

Cake als ontbijt. Dat klinkt heerlijk toch? Gelukkig bestaat het ook echt en om het te maken hoef je helemaal geen chefkok voor te zijn. Deze cake is lactosevrij en glutenvrij. 

De havermoutcake is heerlijke smeuïg en zoet, een plezier voor iedere zoetekauw! Natuurlijk adviseren we je wel om het bij 1 plakje per dag te laten. Je kunt de cake ook in plakjes snijden en dan invriezen.

Ingrediënten havermoutcake

  • 160 gram havermout ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 3 eetlepels kokosolie (of boter)
  • 480 ml amandelmelk
  • 4 eetlepels lijnzaad
  • 120 ml honing
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • bosbessen
  • kaneel zoveel je lekker vindt
havermoutcake

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe nu de kokosolie, amandelmelk en de honing in een kom en meng dit door elkaar.

2. Doe nu de havermout erbij er roer dit weer door.

3. Voeg nu de lijnzaad toe en het ei, mix dit weer goed door elkaar.

4. Nu doe je de kaneel erbij, en dat mag lekker veel zijn! Hoeveelheid bepaal je natuurlijk lekker zelf.

5. In het bakblik doe je een beetje kokosolie, olijfolie of boter om het in te vetten vervolgens leg je er plakjes banaan in.

6. Hierna giet je het haver-mengel erover, bovenop heb ik nog wat lijnzaad gedaan. Doe als laatst de bosbessen erboven op, dit kan natuurlijk ook met ander fruit! Zet de schaal voor 40 tot 50 minuten in de oven.

Als hij klaar is zul je zien dat hij nog wat nat is maar dat komt goed; laat hem volledig afkoelen en zet hem in de koelkast. Je zult merken dat dit de volgende morgen beter is! Omdat hij nu steviger is kun je hem ook alvast handig in 6 stukken snijden voor de hele week. Je kunt hem weer opwarmen in de magnetron.

Lees ook  Wrap met kipshoarma en tzatziki