Havermoutkoek met aardbeien en pistachenoten

havermoutkoek

In onze koelkast stonden nog wat aardbeien die schreeuwden om opgegeten te worden. Ze waren nog eetbaar, maar echt mooi zagen ze er niet meer uit. Omdat weggooien zonde is, besloot ik om dit lekkere tussendoortje of ontbijtje te maken. Havermoutkoek met aardbeien en pistache noten.

Ingrediënten havermoutkoek

  • 200 gram havermout ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 150 gram aardbeien
  • 100 gram pistachenoten
  • 100 gram appelmoes
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels honing
  • 1 ei
  • rasp van schil van halve citroen
havermoutkoek

Wat heb je nodig?

  • bakblik 20 x 15 cm
  • bakpapier
  • mengkom
  • steelpan

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier.

Bereiding havermoutkoek

  • Schep de kokosolie, honing en de pindakaas in de steelpan en zet op het vuur. ( of je inductie of keramische plaat als je die hebt)
  • Laat de olie smelten en meng met de pindakaas en honing.
  • Doe de havermout in een mengkom en schep hier de appelmoes bij. Was de citroen en rasp de schil van een 1/2 citroen bij de havermout.
  • Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Schep de aardbeien door de havermout en schenk nu het mengsel van olie, pindakaas en honing erbij.
  • Gooi het ei in de kom met het mengsel en roer alles door elkaar. Als het goed is heb je nu een dik mengsel.
  • Hak de pistachenoten in stukken. Ze mogen best wat grof zijn.
  • Doe het beslag in de bakvorm en leg bovenop de gehakte pistachenoten en nog wat stukjes aardbei
  • Schuif de schaal in de voorverwarmde oven in, laat ze in 35 minuten mooi goudbruin en gaar worden
  • Daarna goed laten afkoelen ( al is dat moeilijk want warm vind ik het ook erg lekker

Meer recepten met aardbeien