Havermoutmuffins met sinaasappel en gember

havermoutmuffins

Deze havermoutmuffins met sinaasappel en gember zijn erg lekker als tussendoortje, ontbijt of bij een high tea. Van de ingrediënten kun je zes muffins maken. Deze kun je overigens prima invriezen.

Ingrediënten

  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram havermout of havermoutvlokken
  • 50 gram fijngeraspte wortel
  • Een theelepel kaneelpoeder
  • Een theelepel sinaasappelrasp
  • Een theelepel fijngehakte stemgember
  • Twee eetlepels bruine suiker
  • Een theelepel bakpoeder
  • 50 gram gesmolten boter of zonnebloemolie
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 100 ml (amandel)melk
  • Een ei

Bereiding

  • Zet de oven aan op 200 graden
  • Meng het bakmeel in de kom met de havermout, wortel, kaneel, sinaasappelrasp, gember, suiker, bakpoeder en het zout
  • Smelt de boter en klop het erdoor
  • Doe dat ook met de sinaasappelsap, de melk en het ei en meng alles door elkaar. Dit kan met een vork. Je hoeft niet heel goed te mengen
  • Verdeel het beslag in je bakvormpjes en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Je kunt ze warm en koud eten
Lees ook  Gek op smoothies? Hoe gezond zijn ze