Havermoutpannenkoeken met fruit

Pannenkoeken zijn erg populair bij het ontbijt. Waarschijnlijk is dit uit Amerika overgewaaid waar ze al jaren ontbijten met pancakes. Deze havermoutpannenkoeken met fruit zijn een goede start van de dag. De hoeveelheid is op basis van vier personen. Overigens zijn ze koud ook erg lekker om mee te nemen naar school of je werk.

Ingrediënten havermoutpannenkoeken

  • 250 gram havermout (Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 2 eieren
  • 2 theelepels steviapoeder
  • 3 theelepels bakpoeder
  • een snufje zout
  • 400 ml melk
  • kokosolie
  • een groene appel met schil
  • 2 eetlepels citroensap
  • een snufje kaneel
  • 100 gram bramen ( mogen ook uit diepvries komen)
  • 100 gram blauwe bessen ( eventueel ook uit de vriezer
havermoutpannenkoeken

Bereiding

  • Mix de havermout in de blender tot meel
  • Splits de eieren en klop de eiwitten tot schuim
  • Meng de havermout met de dooiers
  • Doe daar de helft van het steviapoeder bij
  • Voeg dan de bakpoeder en het zout toe
  • Meng er geleidelijk de melk door tot je een mooi beslag hebt
  • Laat je beslag dan even tien minuten staan. Je beslag zal dan wat steviger worden
  • Spatel dan je eiwitten door je beslag
  • Bestrijk de bodem van je koekenpan dun met kokosolie
  • Schep dan met een juslepel drie porties beslag in je pan ( drie pannenkoekjes dus!)
  • Bak de pannenkoekjes goudbruin ( aan beide kanten) en gaar
  • Snijd je appel in kleine stukjes en besprenkel de appel met wat citroensap
  • Roer de kaneel en de steviapoeder door de stukjes appelen
  • Leg wat bramen en blauwe bessen bij je pannenkoeken

Eet smakelijk!

Lees ook  Peren-bramencrumble