Het recept van de echte Duitse Currywurst

Categories Alle recepten, Vlees en visPosted on

Altijd als ik in Duitsland ben moet ik gewoon een currywurst eten. Als kind was ik er al gek op. Tijdens een vakantie werden ze uitgedeeld door de plaatselijke bevolking. Ik weet niet meer hoeveel ik er heb gehad, maar het waren er veel. Nu maak ik ze zo nu al dan zelf. Inclusief de lekkere saus die de Duitsers erbij eten.

Ingrediënten

  • Vier fijne braadworsten
  • 750 gram tomaten
  • Een ui
  • Twee eetlepels olie
  • Een eetlepel bruine basterdsuiker
  • Een eetlepel sojasaus
  • Een theelepel worcestersaus
  • Een eetlepel azijn
  • Vier eetlepels kerriepoeder
  • zout en wat peper
Currywurst

Bereiding

  • Was de tomaten en snijd ze grove blokjes
  • Pel de ui en snijd hem in snippers
  • Doe de olie in de pan en bak de ui tot hij glazig is
  • Voeg de tomaten, suiker, sojasaus, worcestersaus en twee eetlepels kerriepoeder toe
  • Roer alles door elkaar en laat het een half uurtje sudderen
  • Zet de staafmixer op je sausje of doe het even kort in de keukenmachine
  • Kook daarna de saus tot hij dik wordt. Je sausje moet wel wat vloeibaar blijven
  • Voeg wat zout en peper toe
  • Bak je braadworsten
  • Schep de saus erop en strooi er wat kerriepoeder overheen
Lees ook  Recept knoflookgarnalen met chilimayo