Hittegolf. Zet een schaaltje water buiten voor dieren

Categories Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Tijdens de hitte moeten niet alleen mensen veel drinken. Ook dieren hebben vocht nodig. Voor onze huisdieren zorgen vaak wel voor een bakje water. Maar doe dat ook eens in je tuin voor insecten egels.

dieren

Insecten

Zet een klein, plat schaaltje water in de tuin. Heel wat zoogdieren en vogels die normaal hun dorst stillen in plassen, hebben het in deze droge periode moeilijk om  water te vinden. De hittegolf brengt vele dieren in de knel. De planten waarmee insecten en vlinders zich voeden, zijn verdroogd. Deze dieren raken moeilijk hun eitjes kwijt en de gevolgen zullen we allicht volgend jaar merken. Terwijl er dit jaar uitzonderlijk veel vlinders waren, zullen dat er volgend jaar uitzonderlijk weinig zijn.

dieren

Zoogdieren en vogels

Ook zoogdieren en vogels raken in de problemen door de aanhoudende droogte. Zoogdieren en vogels wagen zich vaak in vijvers en zwembaden, maar raken daar niet meer uit. Dat komt vooral voor bij egels, eekhoorns en muisachtigen. Vandaar van natuurorganisaties om een schaaltje met water in de tuin te plaatsen voor dorstige dieren. Het best is dat een klein, plat schaaltje zonder hoge randen.

Lees ook  Artola Trunq Barbecue: design vuurschaal en barbecue in één

Geef een reactie