Aubergine klaarmaken op de grill. Hoe doe je dat?

Aubergine is een mooie groente om te grillen. Wanneer je de groente in plakken grilt krijg je mooie strepen en wordt hij zacht genoeg om op te rollen. 

Wanneer je aubergine gaat grillen krijgt je groente een licht rooksmaakje. Bovendien verandert de structuur waardoor hij boterzacht wordt.

aubergine

Bereiding

  • Snijd de aubergine zo dun mogelijk in plakken. Een milimeter of 2 of 3 is ideaal.
  • Bestrijk alle plakken met een kwastje met wat olie en strooi er wat zout en peper over
  • Verhit je grillpan en gril je groente ongeveer drie minuten. Wil je een mooi ruitjespatroon dan moet je de groente zo nu een dan even een kwartslag draaien.
  • Draai de plakken voorzichtig om en grill ze op dezelfde manier nog eens drie minuten

Eet smakelijk!

Lees ook  Meal preppen voor als je weinig tijd hebt. Hoe werkt dat?

Geef een reactie