Hoe maak je detox water? En is het gezond

Categories NieuwsPosted on

Heb je moeite om dagelijks voldoende te drinken? Probeer dan eens ‘Detox water’. Een leuke manier om je dagelijks aanbevolen hoeveelheid water binnen te krijgen.

Wat is detox water?

De lekkerste gevulde flessen water komen voorbij op Internet. De ene nog mooier en verfrissender dan de ander. Maar wat is detox water precies?Detox water is een fles water die je aanvult met fruit, groenten, kruiden of superfoods. Deze laat je samen met het water in de fles een tijd trekken waardoor er een soort ‘thee’ getrokken wordt van de verse ingrediënten. Dit water is het detox water.

Wat is detox water?

De lekkerste gevulde flessen water komen voorbij op Internet. De ene nog mooier en verfrissender dan de ander. Maar wat is detox water precies?Detox water is een fles water die je aanvult met fruit, groenten, kruiden of superfoods. Deze laat je samen met het water in de fles een tijd trekken waardoor er een soort ‘thee’ getrokken wordt van de verse ingrediënten. Dit water is het detox water.

Waar is het dan goed voor?

Er zijn verschillende soorten detox water. Afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt kan het een gunstige werking hebben op meerdere lichaamsfuncties. Zo kun je een detox water maken tegen een opgeblazen gevoel, een detox water om je nieren te reinigen, om gifstoffen af te voeren en ga zo maar door. Hieronder zal ik je een aantal recepten laten zien en licht ik kort toe waar dat specifieke recept goed voor is.

Detox water suggesties

detox water

Fat flush detox water: Grapefruit & komkommer

Dit recept is ontwikkeld door Kim Lyons. Zij was een van de personal trainers in het Amerikaanse televisieprogramma The Biggest loser. Het water dankt haar naam aan de vitamine C in de grapefruit die je insuline level stabiliseert en de komkommer die er voor zorgt dat je je vol voelt. Deze combinatie zou er daarom voor moeten zorgen dat je vet wordt afgevoerd. Kim raadt aan om 10 dagen lang, 250 ml van dit detox water te drinken voor iedere maaltijd (3x per dag).

Lees ook  De invloed van een liedje. Wat doet muziek met een mens?

Kidney cleanse water: Watermeloen & Peterselie

Op verschillende websites kun je lezen dat peterselie een gunstige werking heeft op de nieren. De peterselie ontdoet de blaas en de nieren van gifstoffen en peterselie helpt zelfs tegen opname van teveel zout in het lichaam (en geloof me, wij Nederlanders krijgen ongemerkt veel te veel zout binnen). Over watermeloen wordt gezegd dat het goed is voor vocht afdrijving en dat de pitjes goed zijn tegen urineweg infecties en voor het reinigen van de nieren. Een killer combinatie dus! Voor het meest optimale effect laat je de peterselie eerst weken in kokend water, laat dit afkoelen en voeg wanneer het water koud is pas de watermeloen toe. Drink van dit detox water dagelijks 1 glas. Het wordt voor zwangere vrouwen afgeraden om dit detox water te nuttigen omdat uit onderzoek is gebleken dat een teveel aan peterselie de weeën kan opwekken.

gember

Bye bye bacteriën water: Gember, citroengras & tijm

Dit is mijn eigen favoriete detox water. Tijm zit vol antioxidanten en ik ben altijd op zoek naar voedingsmiddelen die mijn huid verbeteren. Daarnaast is tijm een echte bacteriën killer! Niet voor niets worden groenten van oudsher gewassen met een druppel tijmolie. Ook in mondwater zit tijm verwerkt om de bacteriën te doden.

Gember heb ik altijd vreselijk gevonden. Mijn moeder deed het vroeger altijd door de witlof salade heen en daar was ik, op zijn zachtst gezegd, niet blij mee. Nu ben ik gek op gember. Ik heb het leren eten en ben er van gaan houden. Naast dat gember ontzettend goed is voor je immuunsysteem, heeft het ook ontstekingsremmende eigenschappen.

Lees ook  Stasher – Het verantwoorde alternatief voor plastic zakjes

Citroengras is een beetje een vergeten kruid. Ontzettend zonde, want naast dat het ontzettend lekker is, heeft het ook meerdere positieve eigenschappen. Ik ben er erg dol op omdat het goed is voor je maag en darmen. Het wordt zelfs gebruikt als medicijn tegen het prikkelbaar darm syndroom! Ook stimuleert citroengras je immuunsysteem.
Deze drie ingrediënten samen vormen dus een echte bacteriën bestrijder en zorgen dat je immuunsysteem weer in de beste staat verkeerd!

Drink daarom dagelijks een groot glas van dit water. Hoe je het maakt? Vul een kan met kokend water en laat de tijm, citroengras en gember lekker trekken. Zodra het afgekoeld is giet je het in een fles en bewaar je het in de koelkast.