Hoe maak je een mediterrane borrelplank?

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on
mediterrane borrelplank met vlees en olijven

Een mediterrane borrelplank is een selectie van hapjes geïnspireerd op de smaken en ingrediënten van het Middellandse Zeegebied. Deze borrelplank is ideaal voor feestjes, gezellige avonden of als avondeten. Overigens is een borrelplank ook erg lekker bij een wijnproeverij of bij bier.

Mediterrane keuken

De Mediterrane keuken staat bekend om zijn verse, gezonde ingrediënten en eenvoudige maar smaakvolle gerechten. Het is een culinaire traditie die afkomstig is uit de landen rondom de Middellandse Zee, zoals Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije, en Noord-Afrikaanse landen zoals Marokko en Tunesië.

De lekkerste borrelhapjes op een borrelplank

Wat mag er niet ontbreken op een Mediterrane borrelplank

Kazens: Geitenkaas, feta (Griekenland), manchego (Spanje), en halloumi (Cyprus).

Vleeswaren: Prosciutto (Italië), chorizo (Spanje), salami, en serranoham (Spanje).

Olijven: Diverse soorten zoals Kalamata (Griekenland), groene en zwarte olijven.

Brood: Stokbrood, ciabatta (Italië), pita (Griekenland), en focaccia (Italië), Bruschetta

Dips: Hummus (Midden-Oosten), tzatziki (Griekenland), baba ganoush (Midden-Oosten), en tapenade (Frankrijk).

Groenten: Geroosterde paprika’s, artisjokharten, zongedroogde tomaten, komkommer, cherrytomaatjes, gegrilde aubergine, en courgette.

Fruit: Druiven, vijgen, en granaatappelpitjes.

Noten: Gemengde noten, amandelen en pistachenoten.

Extra’s: Kappertjes, ansjovisfilets, en gemarineerde champignons

Voorbeeld van een mediterrane borrelplank