Hoe maak je pruimenjam? Het recept

Categories Alle recepten, Bakken, Keuken, OntbijtPosted on
pruimenjam

Pruimen zijn erg lekker, maar ook erg laxerend. Heb je je boom volhangen met pruimen en kun je er bijna niet tegen eten omdat ze niet heel erg lang houdbaar zijn, dan kun je natuurlijk ook zelf pruimenjam maken. Dit recept valt door de hoeveelheid suiker niet in de categorie gezond. Eet het dus met mate.

Deze pruimenjam is erg lekker op brood of bij wentelteefjes. Maar ook door de yoghurt zorgt hij voor een verrassende en frisse smaak.

Ingrediënten pruimenjam

  • 1 kilo pruimen
  • 250 gram zure appels
  • 6 tot 8 takjes munt
  • 500 gram geleisuiker Speciaal
pruimenjam

Bereiding

  • Maak de pruimen schoon, halveer ze en ontpit ze
  • Schil de appel en snijd de appel in kleine stukjes
  • Hak de munt fijn
  • Doe het fruit, de suiker en een deel van de gehakte munt in een pan
  • Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook
  • Laat je jam nog twee minuten doorkoken
  • Proef voorzichtig. Wil je hem nog wat frisser dan kun je nog wat munt toevoegen.

Deze jam is ook erg lekker als vulling van een taart.

Eet smakelijk!

Lees ook  Bavette van de barbecue