Hoe maak je zelf een broodje pulled pork

Categories Alle recepten, Vlees en visPosted on

Oké het duurt even voor je kunt eten, maar dan heb je ook wat. Pulled pork is namelijk ontzettend leuk en lekker om zelf te maken. Ik weet zeker dat je dit recept vaker dan een keer zult maken.

De lekkerste procureur haal je bij de slager of groothandel. Even snel naar de supermarkt gaan om dit recept te maken zit er dus niet in.

Ingrediënten

  • een kilo procureur
  • een eetlepel olijfolie
  • 150 milliliter kippenbouillon
  • 75 milliliter wijnazijn
  • twee theelepels paprikapoeder
  • twee uien, grof snijden
  • vijf teentjes knoflook fijngesneden
  • 200 milliliter barbecuesaus
  • vier eetlepels basterdsuiker
  • een eetlepel mosterd
  • twee theelepels gedroogde tijm
  • een theelepel cayennepeper
  • twee theelepels zout
  • acht broodjes
  • Coleslaw
  • peterselie
pulled pork

Bereiding

  • Gebruik een braadslee met deksel of een pan met deksel die in de oven kan
  • Doe de olijfolie in de pan net als bijna alle andere ingrediënten. De broodjes en de salade niet.
  • Meng alles en doe het in een voorverwarmde oven van  100 graden
  • Haal na twee uren de pan of braadslee uit de oven
  • Is er veel vocht verdampt? Gooi er dan een scheut water bij
  • Dit doe je om de twee uren
  • Na een uurtje of vijf-zes zou je vlees lekker zacht moeten zijn. Wanneer je het met twee vorken uit elkaar kunt trekken is je vlees klaar. Gaat het nog wat stijfjes dan moet de pan of braadslee nog even in de oven
  • Gaar? Doe je vlees in een grote schaal of een andere pan en trek het met twee vorken uit elkaar
  • Doe er wat vocht bij uit de pan die in de oven gestaan heeft
  • Snijd je broodjes open en vul ze met pulled pork
  • Doe er tot slot wat salade op en een klein beetje barbecuesaus
Lees ook  Bagel zalm en roomkaas eten is een feestje