Hoeveel pensioen heb ik opgebouwd?

Categories NieuwsPosted on
pensioen

Wanneer je een paar keer van baan gewisseld bent, of je werkgever van pensioenverzekeraar kun je overzicht van je pensioen kwijtraken. En geloof me je bent echt niet de enige. Ik dacht dat ik het aardig wist, maar bleek toch een vergeten te zijn. 

Geen probleem. Er is een handige site waarop je alles kunt vinden over je pensioen. Als je inlogt op Mijnpensioenoverzicht.nl zie je bij elke uitvoerder hoeveel je hebt opgebouwd. Denk je dat het overzicht niet helemaal compleet is, dan kun je altijd even contact opnemen met de servicedesk van de site. Ze zijn te bereiken via telefoonnummer 020-751 28 70 of via info@mijnpensioenoverzicht.nl.

DigiD

Je hebt voor de site wel een DigiD nodig. Met je DigiD laat je zien wie je bent als u op internet iets regelt. Of dat nou bij de overheid is, het onderwijs, de zorg of voor je pensioen. Heb je geen DigiD dan kun je hier een aanvragen

pensioen

Wat kun je over je pensioen vinden?

Naast je pensioenbedragen en AOW, staat op MPO onder andere informatie over:

  • De gevolgen van verschillende levensgebeurtenissen op je pensioen. Denk aan scheiden of overlijden.
  • Wat er gebeurt als het beter of slechter gaat met de economie.
  • Het gezamenlijke pensioen van jou en je partner. Ook als een van jullie komt te overlijden.
  • Handige rekentools om in te schatten wat bepaalde keuzes doen met je pensioen. Bijvoorbeeld eerder stoppen of langer doorwerken.
  • Contactgegevens van al je pensioenuitvoerders en de Sociale Verzekeringsbank.
Lees ook  Verhoogt het opwarmen van eten met de magnetron de kans op kanker?