Hortensia in je bloempot op terras of balkon

Categories Tuin of Balkon, ZomerPosted on
hortensia's snoeien

In de meeste tuinen staat wel een hortensia. Nadeel is alleen dat ze zo ontzettend groot kunnen worden. Hortensiaspecialist Magical heeft nu soorten die prima in potten kunnen groeien.

Deze planten blijven mooi compact en bloeien uitbundig tot diep in het najaar. Doordat de bloemen tijdens de bloeiperiode drie keer van kleur veranderen, zorgen ze steeds voor een verrassing. Magical-hortensia’s kunnen zowel in de volle zon als op een plekje in de (half)schaduw staan.

Kleurenspel

De grootste charme van de Magical-hortensia is de wisseling van bloemkleur, een eigenschap waarop je niet uitgekeken raakt. Dat de bloemen op stevige stelen staan en extra lang bloeien is mooi meegenomen. Er zijn hortensia’s die starten met witte, roze, blauwe, groene en rode bloemen. De eindkleur verschilt per soort en is bijvoorbeeld dieprood of diepgroen. Elke plant van deze kweker is voorzien van een etiket met daarop het kleurenspel. Daarbij geldt: hoe lichter de standplaats, hoe sterker de kleurverandering. Heb je een klein balkon of terras? Dan is de compact groeiende Revolution een ideale hortensia. Voor balkons in de volle zon is Amethyst zeer geschikt; de sterke bloemen zijn nog beter bestand tegen de zonkracht.

Hortensia

Groene vingers en de hortensia

Voor Magical-hortensia’s op balkon of terras heb je helemaal geen groene vingers nodig. Belangrijk is om de plant in een ruime pot te zetten. Leg onderin de pot een laag hydrokorrels of zorg voor een gat in de bodem. Zo kan het overtollig (giet)water weglopen. Voeg daarna speciale hortensiagrond toe, plant de hortensia erin en druk de kluit goed aan. Door direct water te geven, kunnen de wortels zich goed ontwikkelen.

Lees ook  Hortensia’s snoeien: hoe en wanneer moet dit gebeuren?

Watergeven

Hortensia’s verzorgen is vooral een kwestie van regelmatig watergeven. Als de kluit licht vochtig aanvoelt, heeft de plant voldoende vocht. Om Magical-hortensia’s sterk en gezond te houden, geef je tijdens de bloeiperiode twee of drie keer plantenvoeding. De hortensia’s zijn goed bestand tegen winterkou en kunnen daarom het hele jaar door buiten blijven staan. Bij (zeer) strenge winters de plant eventueel afdekken met vliesdoek. Of binnen zetten.

Bron en beeldmateriaal:  Magical  Hortensia

Geef een reactie