Teken zitten niet alleen in bosjes, maar ook in het gazon

Categories Ongedierte, Op naar het voorjaar, Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Teken zitten, in tegenstelling tot wat werd gedacht, ook in kort gemaaid gras. Dat heeft de Wageningen University & Research ontdekt na een tekentelling in tuinen. De beestjes die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken blijken niet alleen in bosjes, maar ook op het gazon, op een terras met gras tussen de tegels en in borders te zitten.

Continue reading “Teken zitten niet alleen in bosjes, maar ook in het gazon”

Zilvervisjes. Wat zijn het en hoe kun je ze bestrijden

Categories Huis, OngediertePosted on

Wie een vochtige badkamer heeft of vochtige keukenkastjes heeft ze vast wel eens gezien: zilvervisjes. Het zilvervisje is een klein beestje. De naam verwijst naar de zilverachtige glans van de schubben die het lichaam bedekken. Zilvervisjes worden ongeveer een centimeter lang en komen in vooral voor in vochtige ruimtes.

Continue reading “Zilvervisjes. Wat zijn het en hoe kun je ze bestrijden”

Wat doen muggen overdag? En waarom ’s nachts actief?

Categories Ongedierte, Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Wat doen muggen overdag? Eerlijk gezegd heb ik daar nooit over nagedacht. ’s Nachts word ik soms helemaal gek van het gezoem, maar overdag hoor ik ze niet. Zouden ze dan uitrusten omdat ze ons de hele nacht gepest hebben?

Continue reading “Wat doen muggen overdag? En waarom ’s nachts actief?”

Fruitvliegjes. Praktische tips om ze te bestrijden

Categories Huis, Ongedierte, SchoonmakenPosted on

Stapelgek werd ik van ze. Fruitvliegjes. En dus werd het tijd om uit te zoeken hoe ik van die vervelende vliegjes af kwam. Voorkomen is beter dan genezen wordt gezegd en dat geldt ook voor de fruitvlieg. Hoe kun je fruitvliegjes vangen.

Continue reading “Fruitvliegjes. Praktische tips om ze te bestrijden”

Hoe voorkom je maden in je container?

Categories Huis, Ongedierte, Tuin of BalkonPosted on

Het is al tijden warm en droog. Probleem is dan de stinkende container. De groente-, fruit- en tuinafval container trekt veel insecten en gooi je wat restjes vlees in je grijze container dan zit je afvalbak snel vol maden.  Wat kun je hier tegen doen?

Continue reading “Hoe voorkom je maden in je container?”

Kun je muizen vangen met kaas? Probeer pindakaas

Categories Huis, OngediertePosted on

In tekenfilms zie je altijd dat muizen gelokt worden met kaas. Maar klopt dat wel? Stel je hebt een muis in huis. Je verpakkingen worden aangevreten, je vindt overal kleine keutels. Tijd om in te grijpen. Gif wil je niet, want je hebt ook een kat. Dus kies je voor de muizenval. En wat doe je daar dan in? Kaas? Nee dus!

Continue reading “Kun je muizen vangen met kaas? Probeer pindakaas”

Acht simpele tips om de rat op afstand te houden

Categories Huis, Ongedierte, Tuin of BalkonPosted on

Ratten zorgen steeds vaker voor overlast in Nederland. De beesten verspreiden ziektes en beschadigen gebouwen. Voorkomen is makkelijk, bestrijden is moeilijk. Het is verboden om zelf gif te gebruiken om een rat te doden.

Continue reading “Acht simpele tips om de rat op afstand te houden”