Overgegeven? Zo krijg je de vlekken van braaksel weg

Categories Huis, SchoonmakenPosted on

Een vies klusje, maar soms heb je wel eens een ongelukje en kun je gewoon niet snel genoeg bij de wc komen. Braaksel kan soms vervelende vlekken veroorzaken Het is belangrijk om de troep als je overgegeven hebt zo snel mogelijk te verwijderen om onaangename geuren te voorkomen en ervoor te zorgen dat ze geen blijvende herinneringen achterlaten.

Continue reading “Overgegeven? Zo krijg je de vlekken van braaksel weg”

Bloedvlekken verwijderen. Hoe doe je dat?

Categories Huis, SchoonmakenPosted on

Je zit op de bank en ineens ontdek je dat je een bloedneus hebt. Je kleding zit eronder, maar ook je bank.  Zodra het bloeden gestopt is, zul je aan de slag moeten met de bloedvlekken om te voorkomen dat ze permanent worden. Verse bloedvlekken zijn vaak gemakkelijker te verwijderen dan oude vlekken.

Continue reading “Bloedvlekken verwijderen. Hoe doe je dat?”

Groene aanslag. Hoe verwijder je algen van je terras?

Categories Huis, Op naar het voorjaar, Schoonmaken, Tuin of BalkonPosted on

Het krijgen van algen op je terras of bestrating is vaak te wijten aan vochtige omstandigheden en weinig zonlicht. Algen gedijen goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen. Hier zijn enkele factoren die kunnen bijdragen aan het verwijderen van algen op je terras en tips om ze te voorkomen.

Continue reading “Groene aanslag. Hoe verwijder je algen van je terras?”

Koelkast schoonmaken. Zo doe je dat

Categories Huis, SchoonmakenPosted on

De koelkast schoonmaken is niet een van de leukste klusjes. Toch is het erg belangrijk om regelmatig je koelkast te reinigen. We hebben zeven tips waardoor je je koelkast het hele jaar schoon kunt houden en, niet onbelangrijk, het overzichtelijk houden zodat je niet steeds uren kwijt bent.

Continue reading “Koelkast schoonmaken. Zo doe je dat”

Zelf wasmiddel maken. Goedkoper en niet chemisch

Categories SchoonmakenPosted on

Het dagelijkse leven brengt aardig wat kosten met zich mee, met inflatie, hoge woningprijzen, stijgende energierekeningen en prijzige tankbeurten. Zelfs boodschappen doen in de supermarkt loopt tegenwoordig flink in de papieren lopen. Daarom kan het soms heerlijk zijn om ergens op te kunnen besparen. Overweeg bijvoorbeeld eens om zelf wasmiddel te maken.

Continue reading “Zelf wasmiddel maken. Goedkoper en niet chemisch”

Stopcontact schoonmaken. Hoe doe je dat?

Categories Huis, Onderhoud, SchoonmakenPosted on

Hoe vaak maak jij je stopcontacten schoon? Volgens mij heb ik het alleen gedaan toen we in dit huis kwamen wonen. De vorige bewoners waren stevige rokers en het witte plastic was behoorlijk geel en zelfs bruinig geworden. Zo erg zelfs dat we de plaatjes van de stopcontacten maar vervangen hebben voor nieuwe. Of kun je ook zo’n stopcontact schoonmaken?

Continue reading “Stopcontact schoonmaken. Hoe doe je dat?”

Fruitvliegjes. Praktische tips om ze te bestrijden

Categories Huis, Ongedierte, SchoonmakenPosted on

Stapelgek werd ik van ze. Fruitvliegjes. En dus werd het tijd om uit te zoeken hoe ik van die vervelende vliegjes af kwam. Voorkomen is beter dan genezen wordt gezegd en dat geldt ook voor de fruitvlieg. Hoe kun je fruitvliegjes vangen.

Continue reading “Fruitvliegjes. Praktische tips om ze te bestrijden”