Ramen wassen. Schone ramen door deze tips van glazenwassers

Categories Huis, SchoonmakenPosted on

Ramen wassen kan voor sommige mensen een bevredigende activiteit zijn vanwege het direct zichtbare resultaat. Het proces van het verwijderen van vuil en vlekken en het achterlaten van schone, glanzende ramen kan een gevoel van voldoening geven. Door gebruik te maken van de juiste technieken en schoonmaakproducten, kun je de ramen niet alleen prachtig laten glanzen, maar blijven ze ook veel langer schoon. Wij vroegen tips aan professionele glazenwassers.

Continue reading “Ramen wassen. Schone ramen door deze tips van glazenwassers”

Waarom je soda in huis moet hebben voor de schoonmaak

Categories Huis, SchoonmakenPosted on

Als er een schoonmaakproduct is wat niet mag ontbreken in je huis, dan is dat soda. Het is echt wonderspul. Daar komt bij dat het niet duur is en je huis er erg schoon wordt van kristalsoda.

Continue reading “Waarom je soda in huis moet hebben voor de schoonmaak”

Hoe test je of baking soda of bakpoeder nog goed is?

Categories Keukentips, SchoonmakenPosted on

Baking soda heeft over het algemeen een lange houdbaarheid als het op de juiste manier wordt bewaard. Het blijft meestal wel een jaar goed als het op een koele, droge plaats wordt bewaard in een luchtdichte verpakking, zoals een goed afgesloten pot of doos.

Continue reading “Hoe test je of baking soda of bakpoeder nog goed is?”

Witte waas op je tegels? Zo verwijder je cementsluier

Categories Huis, SchoonmakenPosted on

Heb je net een mooie nieuwe badkamer met nieuwe tegels die je met zorg uitgezocht hebt, blijkt het dat er een vreemde waas over je tegels zit. Deze waas wordt cementsluier genoemd. Wij leggen je uit hoe je je tegels schoon krijgt.

Continue reading “Witte waas op je tegels? Zo verwijder je cementsluier”

Overgegeven? Zo krijg je de vlekken van braaksel weg

Categories Huis, SchoonmakenPosted on

Een vies klusje, maar soms heb je wel eens een ongelukje en kun je gewoon niet snel genoeg bij de wc komen. Braaksel kan soms vervelende vlekken veroorzaken Het is belangrijk om de troep als je overgegeven hebt zo snel mogelijk te verwijderen om onaangename geuren te voorkomen en ervoor te zorgen dat ze geen blijvende herinneringen achterlaten.

Continue reading “Overgegeven? Zo krijg je de vlekken van braaksel weg”

Bloedvlekken verwijderen. Hoe doe je dat?

Categories Huis, SchoonmakenPosted on

Je zit op de bank en ineens ontdek je dat je een bloedneus hebt. Je kleding zit eronder, maar ook je bank.  Zodra het bloeden gestopt is, zul je aan de slag moeten met de bloedvlekken om te voorkomen dat ze permanent worden. Verse bloedvlekken zijn vaak gemakkelijker te verwijderen dan oude vlekken.

Continue reading “Bloedvlekken verwijderen. Hoe doe je dat?”

Groene aanslag. Hoe verwijder je algen van je terras?

Categories Huis, Op naar het voorjaar, Schoonmaken, Tuin of BalkonPosted on

Het krijgen van algen op je terras of bestrating is vaak te wijten aan vochtige omstandigheden en weinig zonlicht. Algen gedijen goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen. Hier zijn enkele factoren die kunnen bijdragen aan het verwijderen van algen op je terras en tips om ze te voorkomen.

Continue reading “Groene aanslag. Hoe verwijder je algen van je terras?”

Koelkast schoonmaken. Zo doe je dat

Categories Huis, SchoonmakenPosted on

De koelkast schoonmaken is niet een van de leukste klusjes. Toch is het erg belangrijk om regelmatig je koelkast te reinigen. We hebben zeven tips waardoor je je koelkast het hele jaar schoon kunt houden en, niet onbelangrijk, het overzichtelijk houden zodat je niet steeds uren kwijt bent.

Continue reading “Koelkast schoonmaken. Zo doe je dat”