Ilse Warringa maakt komische dramaserie over voetbalouders

Producent Hollands Licht ontwikkelt samen met Luizenmoeder-ster Ilse Warringa een nieuwe komische dramaserie over voetbalouders. Warringa schrijft de scripts en zal de serie ook regisseren. Of zij gaat meespelen, is nog niet duidelijk, zo maakte Hollands Licht donderdag bekend.

Voetbalouders

Voetbalouders wordt een komische dramaserie over “de schaamteloze wijze waarop ouders zich gedragen rondom het amateurvoetbalteam van hun kinderen”, aldus de makers. Hoofdpersoon Lilian heeft een getalenteerd zoontje Levi dat speelt bij voetbalclub MJD’11. Lilian blijkt maar moeilijk opgewassen tegen de botte omgangsvormen van voorzitter, kantinejuffrouw, trainer, coach en sommige andere fanatieke voetbalouders.

“Van kinds af aan sta ik elke week langs de lijn”, vertelt Warringa. “Vroeger om mijn vader en broer aan te moedigen en nu vanwege mijn fanatiek voetballende kinderen, die mij onlangs nog een schreeuw- en juichverbod oplegden. Niettemin blijf ik houden van de geur van voetbalkantines, het geluid van voetbalnoppen op stoeptegels, de treurige aanblik van aftandse kleedkamers, het groen van pas gemaaide, Hollandse grasvelden en het gesjoemel van de thuisgrensrechter.”

voetbalouders

Columns

De actrice prijst het voetbalveld als plek “waar alle uithoeken van de Nederlandse samenleving zo innig samenkomen”. Producent Maarten van Dijk van Hollands Licht zocht contact met Warringa op basis van de columns die zij sinds afgelopen herfst in het blad Hard Gras schrijft. “Ik las de eerste column en dacht: dit is een serie”, aldus Van Dijk. “Ouders langs de lijn van hun kroost is zo herkenbaar en zo’n schat aan komische, pijnlijke en ontroerende verhalen.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de serie op televisie te zien zal zijn. Producent Hollands Licht maakte recent series als Sluipschutters, Toren C, Flikken Maastricht en Red Light.