Italiaanse minestronesoep

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Keuken, SoepPosted on
minestronesoep

Minestronesoep is een lekkere Italiaanse maaltijdsoep waar je lekker veel groente in kunt gooien. Het moet een mooie volle soep zijn waar je een paar uurtjes op kunt teren. Ons recept van Minestronesoep.

Ingrediënten

  • 75 ml olijfolie
  • 1 ui
  • een teentje geperste knoflook
  • 225 gram aardappels ( geschild en fijngehakt)
  • 150 gram wortels in dunne plakjes gesneden
  • 100 gram bleekselderij in dunne plakjes gesneden
  • 150 gram courgette in plakjes
  • 1 liter (rundvlees)bouillon
  • 400 gram gepelde (Italiaanse) tomaten uit blok
  • Korst van een stuk Parmezaanse kaas
  • Een eetlepel fijngehakte peterselie
  • 400 gram cannellinibonen uit blik ( in de supermarkt te koop)
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: pasta
minestronesoep

Bereiding

  • Doe de olie in een pan en bak de ui en de knoflook tot de ui zacht is
  • Bak de aardappels vijf minuten mee. Doe hetzelfde met de wortel, bleekselderij, courgette
  • Voeg de bouillon, tomaten en de korst van de kaas toe en kook het zachtjes een uur lang op het vuur. Doe wel de deksel op de pan. Is je soep te dik aan het worden? Doe er dan nog wat bouillon bij
  • Doe de peterselie en de bonen erbij en warm die nog 10 minuten mee
  • Wil je een lekkere maaltijdsoep? Doe er dan ook pasta bij.
  • Verwijder de kaaskorst en serveer je soep. Eventueel kun je het nog wat op smaak brengen met zout en peper.

Eet smakelijk

Lees ook  Eggnog. Eierpunch recept voor de koude winteravond