Jam met chiazaad zonder geleisuiker

Jam met chiazaad

Zelf jam maken is helemaal niet moeilijk. Voor deze aardbeien chia jam heb je zelfs maar drie ingrediënten nodig. Ik heb hem al eens gemaakt met verse aardbeien uit mijn tuin, maar het kan ook prima met aardbeien uit het vriesvak van je supermarkt.

Het chiazaad doe je in jam om de geleiachtige structuur na te bootsen. Chiazaad is ook erg gezond. Het bevat onder andere magnesium, omega 3-vetzuren, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium en veel vezels.

jam met chiazaad

Ingrediënten jam met chiazaad

  • 180 gram aardbeien zonder kroontje
  • 30 gram verse en ontpitte dadels
  • Een eetlepel chiazaad

Bereiding

  • Pureer de aardbeien en dadels in de blender tot het een egale massa is
  • Roer met een lepel de chiazaadjes door de gepureerde aardbeien en dadels
  • Sluit je potje met deksel en zet de pot op de kop. Na vijf minuten draai je de pot weer om

Meer recepten met aardbeien