Kaneelbroodjes maken doe je gewoon lekker zelf

Categories Alle recepten, Bakken, KeukenPosted on
kaneelbroodjes

Gezond zijn ze niet, maar wel erg lekker. En zo nu en dan eens snoepen kan helemaal geen kwaad. Deze lekkere kaneelbroodjes zijn heerlijk bij een kopje thee of een bakje koffie of deze lekkere Chai Thee Latte en dan gewoon genieten. 

Ingrediënten voor het deeg

  • Een zakje gedroogde gist
  • 125 milliliter warme melk
  • 50 gram suiker
  • 90 gram gesmolten boter
  • Een ei
  • Een theelepel fijne zout
  • Ongeveer 550 gram bloem
  • Plantaardige olie

Ingrediënten voor de vulling

  • 125 gram gesmolten boter
  • 150 gram suiker
  • Twee eetlepels kaneel

Ingrediënten voor het glazuur

  • 250 gram poedersuiker
  • Vier eetlepels boter
  • Een theelepel vanille-extract
kaneelbroodjes

Bereiding kaneelbroodjes

  • Los het gist op in 125 ,milliliter warm water en zet het even vijf minuten apart
  • Meng de melk, suiker, gesmolten boter, het ei en je theelepeltje zout in een grote kom
  • Roer er dan de helft van je bloem doorheen
  • Doe je gistmengsel door je deeg en daarna de resterende bloem
  • Kneed alles op je werkplek tot een mooi glad en elastisch deeg. Dit kneden kost je ongeveer 5 tot 10 minuten. Om plakken te voorkomen kun je je werkplek bestuiven met een beetje bloem
  • Vet een kom in met olie en leg je deegbal in de kom
  • Dek je kom af en laat het 1,5 uur rijzen tot je bal ongeveer twee keer zo groot is
  • Kneed je deeg en rol het uit tot een lap van ongeveer 25x 30 centimeter
  • Bestrijk het deeg royaal met gesmolten boter
  • Meng de suiker met kaneel en strooi dit over je deeglap
  • Rol het deeg vanaf de lange kant op en snijd de rol in 12 gelijke stukken
  • Leg je kaneelbroodje plat in een brownieblik en dek het af met een schone theedoek
  • Laat je broodjes 45 minuten rijzen. Ze worden namelijk nog groter
  • Verwarm je oven op 180 graden
  • Bak je broodjes in 30 minuten gaar. Ze moeten dan goudbruin zijn
  • Laat ze daarna afkoelen in het blik
  • Meng ondertussen voor je glazuur de poedersuiker, boter en vanille-extract met drie eetlepels water. Is je glazuur te dik dan kun je er gerust nog een of twee extra eetlepels water bij doen
  • Lepel daarna je glazuur over je kaneelbroodjes
Lees ook  Banaan met chocola

Eet smakelijk!