Kikkererwtensalade. Lekker bij barbecue of als lunch

Kikkererwtensalade

Van kikkererwten kun je een heerlijke vegetarische kikkererwtensalade maken. Het voorbereiden kost je even wat tijd, maar de salade is erg lekker bij een barbecue, maar ook als bijgerecht of lunch en nog supergezond ook.

Ingrediënten kikkererwtensalade

  • 220 gram gedroogde kikkererwten
  • 1,7 liter water
  • 60 ml olijfolie
  • Een middelgrote rode ui
  • 3 middelgrote tomaten
  • Een kleine rode paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 120 gram vers gehakte peterselie
  • 2 tot 3 eetlepels fijngehakte munt

Dressing

  • Twee eetlepels tahini ( puree van sesamzaad)
  • Twee eetlepels citroensap
  • Twee eetlepels water
  • 60 ml olijfolie
  • Twee teentjes gekneusde knoflook
  • Een halve theelepels gemalen komijn
  • Een snufje zout
  • Beetje peper
kikkererwtensalade

Bereiding

  • Doe de kikkererwten in een middelgrote pan
  • Voeg zo veel water toe dat ze onder water staan en voeg een beetje olie toe
  • Breng het water aan de kook en kook de kikkererwten in 2 uren klaar
  • Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken, spoel ze af met koud water en laat ze dan weer goed uitlekken
  • Snijd de ui in dunne schijfjes
  • Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd de rest in blokjes
  • Snijd de paprika in blokjes of reepjes. Wat je zelf maar prettig vindt
  • Snijd de lente-ui in ringetjes
  • Doe de ui, tomaat, paprika en lente- ui in een kom
  • Roer de kikkererwten, de peterselie en de munt erdoor
  • Klop in een kom alle ingrediënten voor de dressing door elkaar of schud ze in een afgesloten beker door elkaar
  • Schenk de dressing over je salade en roer alles goed door.

Eet smakelijk!

Lees ook  Recept vegetarische broccoli burger