Kip met sinaasappel uit de braadzak

kip met sinaasappel

Kip maken is niet moeilijk en al helemaal niet met een braadzak. Een braadzak lijkt op een plastic zak maar kan tegen de hitte van de oven. De kip braadt en stoomt tegelijk. Hierdoor wordt het vlees lekker mals en toch ook mooi bruin. Het recept:

Ingrediënten kip met sinaasappel

  • Een kip
  • 30 gram zachte boter
  • Een sinaasappel
  • Twee tenen knoflook
  • Een eetlepel venkelzaadjes
  • Een halve tot 1 theelepel chilivlokken. Je bepaalt zelf hoe pittig je je kip wilt
  • Een paar takjes platte peterselie
  • Eventueel wat peper en zout uit de molen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe de boter in een kom en knijp de knoflooktenen erboven uit
  • Rasp de schil van de schoongeboende sinaasappel en doe die bij de boter
  • Doe daarna de venkelzaadjes, gemalen chilivlokken, eventueel wat zout en de gemalen peper en wat fijngehakte peterselie
  • Prak met een vork alles door elkaar
  • Haal het touwtje van de kip en dep hem eventueel droog met wat keukenpapier
  • Spreid de poten en doe wat zout en peper in de binnenholte
  • Kerf met een mes de bovenkant van iedere poot een keer in. Zo zijn de poten tegelijk gaar met het borstvlees
  • Snijd de kale sinaasappel in vieren en stop ze in de kip
  • Bind de poten weer aan elkaar met bijvoorbeeld een rolladetouwtje
  • Wrijf dan de kip in met je botermengsel
  • Stop de kip in de braadzak en maak hem dicht
  • Leg je kip op de bakplaat of in een braadslee net iets onder het midden van de oven
  • Na ongeveer een uurtje is je kip gaar

Eet smakelijk!