Komkommer met tonijnsalade als alternatief voor toastjes

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, VerjaardagPosted on

Veel mensen die koolhydraatarm gaan eten missen de toastjes. Maar wist je dat komkommer een prima alternatief is. Koolhydraatarm en een stuk gezonder. Komkommer met tonijnsalade is een lekker tussendoortje en het doet het ook erg goed op verjaardagen. En het mooie is dat je je helemaal niet schuldig hoeft te vullen als je een tweede pakt. Uit een komkommer haal je ongeveer 20 komkommerschijfjes. Snijd ze niet te dun, want dan wordt het een knoeiboel.

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op water
  • ½ rode ui
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel grove mosterd ( liefst natriumarm)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 komkommer

Hoe maak je komkommer met tonijnsalade

  • Was de komkommer goed
  • Laat de tonijn eerst goed uitlekken. Maak met een vork de tonijn goed los.
  • Snipper de ui en voeg deze toe aan de tonijn.
  • Voeg ook de Griekse yoghurt, mosterd en kappertjes toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Snijd de komkommer in plakjes en schep op ieder plakje een hoopje van de tonijnsalade.
Komkommer met tonijnsalade

Voedingswaarden per stuk

  • Koolhydraten 0,4 gram
  • waarvan suikers 0,4 gram
  • Vet 0,4 gram
  • waarvan verzadigd 0,2 gram
  • Eiwit 1,9 gram
  • Vezels 0,2 gram
  • Groente 15 gram
  • Kcal 13
  • Zout 0,07 gram
Lees ook  Vier cocktails met weinig calorieën