Koolhydraatarme MaPo Tofu

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, KeukenPosted on

Een lekker en low carb gerecht uit de Chinese keuken. Je kunt MaPo Tofu in twee varianten maken. Een vegetarische of een met rundergehakt. Wil je niet koolhydraatarm eten, dan kun je er wat rijst bij eten. 

Ingrediënten MaPo Tofu

  • Drie pakjes stevige tofu van ongeveer 225 gram per stuk
  • Drie eetlepels plantaardige olie
  • 125 gram grof rundergehakt. Vegetarisch gehakt mag natuurlijk ook
  • Een theelepel gesnipperde knoflook
  • Een in ringen gesneden prei
  • Een theelepel zout
  • Een eetlepel black bean sauce
  • Een eetlepel lichte sojasaus
  • Twee theelepels chili bean sauce
  • Drie of vier eetlepels kippen of groentebouillon
  • Vier theelepels maizena
  • Zes theelepels koud water
  • Paar druppen sesamolie
  • Wat zwarte peper
  • Wat gesnipperde lente-uitjes ter garnering
MaPo Tofu

Bereiding

  • Laat de tofu uitlekken. Snijd de tofu voorzichtig in blokjes van een centimeter
  • Breng in een pan of en wok een beetje water aan de kook. Blancheer de blokjes tofu ongeveer drie minuten. Voelen ze eerder stevig aan dan haal je ze er eerder uit. Laat ze uitlekken in een vergiet
  • Doe wat olie in de pan en laat het warm worden. Roerbak het gehakt ongeveer twee minuten met wat knoflook rul en bruin.
  • Doe dan de prei, het zout en de sauzen toe.
  • Schep alles goed door elkaar
  • Doe de bouillon erbij en doe de tofu erbij
  • Breng alles aan de kook en smoor het 2 tot 3 minuten
  • Meng de maizena met wat water tot een glad papje
  • Doe dit papje bij je tofu-mengsel en roer het er goed doorheen
  • Roer net zolang tot je saus mooi ingedikt is
  • Doe wat sesamolie over je gerechtje en bestrooi het met wat peper en lente-ui
Lees ook  Ontbijtgranen. Welke zijn gezond?