Kruidnoten maken is helemaal niet moeilijk en erg leuk om te doen. Kinderen maak je ook helemaal blij met de boodschap dat jullie zelf kruidnootjes kunnen bakken. De naam kruidnoot is wat verwarrend, aangezien de kruidnoot zijn smaak niet aan de kruiden, maar aan specerijen te danken heeft.
Ingrediënten kruidnoten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram donkere basterdsuiker
- 100 gram zachte boter
- 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
- 3 eetlepels melk
- snufje zout

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Vet de bakplaat in of gebruik bakpapier
- Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden.
- Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, wat zout en de melk toe, en verkruimel die met de vingers door het meel.
- Kneed dit snel tot een soepel deeg. Net zolang tot je een mooie grote bol hebt.
- Vorm kleine balletjes van het deeg. Druk ze een beetje aan zodat de onderkant plat wordt.
- Leg die bolletjes op de bakplaat en bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.
- Leg ze niet te dicht naast elkaar