Kwark met walnoten en mandarijn

Veel mensen ontbijten met yoghurt of kwark met granola of fruit. Wij hebben hier een lekker ontbijtje voor je van kwark met walnoten en mandarijn. Je kunt de magere kwark overigens ook prima vervangen voor Skyr.

Skyr

Skyr is IJslandse yoghurt met lekker veel eiwitten. Ongeveer 12 per 100 gram. Dat is 1,5 keer zoveel als magere kwark en 2,5 keer zoveel als gewone yoghurt. Eiwitten worden langzamer verteerd dan koolhydraten en vetten waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Ben je aan het afvallen dan zorgen de eiwitten ervoor dar het spierweefsel minder afgebroken wordt.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 mandarijnen
  • 40 gram walnoten
  • 500 ml magere kwark of Skyr
  • 4 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • Snufje kaneel
  • optioneel 4 theelepels vloeibare yoghurt
Kwark met walnoten

Bereiding Kwark met walnoten en mandarijn

  • Verdeel de mandarijnen in partjes
  • Hak de noten fijn en rooster ze even in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen
  • Roer de kwark of skyr los met 4 theelepels sinaasappelschil, kaneel en honing
  • Roer de mandarijnen er doorheen
  • Verdeel de Skyr of kwark in vier komen of glazen en bestrooi het met de walnoten

Lees ook  Aubergine klaarmaken op de grill. Hoe doe je dat?