Kwarkbollen met frambozen en rozijnen

Oudejaarsdag kun je natuurlijk in de rij gaan staan voor de bakker om oliebollen te halen, maar je kunt ook zelf deze lekkere kwarkbollen met frambozen en rozijnen maken. Een recept van Rowan Koch van de website Sillysis.

Ingrediënten

  • 250 gram Optimel kwark Aardbei
  • 250 gram speltbloem
  • 60 gram frambozen
  • 60 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel (kokos) olie.

Ik heb gekozen voor een combinatie van frambozen en rozijnen. Je kunt ook kiezen voor alleen frambozen of rozijnen, verdubbel dan de hoeveelheid (120 gram in plaats van 60 gram).

kwarkbollen

Bereiding

  • Verwarm de oven  voor op 180 graden.
  • Laat de rozijnen in een laagje warm water wellen, voor ongeveer 15 minuten. Haal na 15 minuten de rozijnen uit het water en laat even uitlekken.
  • Meng de kwark, speltbloem, olie, eieren, zout en bakpoeder met elkaar. Voeg daarna de bloem, frambozen en rozijnen toe en roer goed door elkaar.
  • Neem 2 eetlepels en maak van het deeg 12 bolletjes. Leg de bolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de bolletjes voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de bolletjes uit de oven en laat ze even afkoelen, bijvoorbeeld op een rooster.
  • De kwarkbollen zijn ongeveer 2 tot 3 dagen houdbaar in een luchtdicht bakje.
Lees ook  Tzatziki volgens Grieks recept